Als je in Nederland wilt studeren dan is het handig om te weten of je diploma voldoet aan de algemene toelatingseisen van het hoger onderwijs.

Weet je jouw niveau al?

Komt je diploma volgens jou overeen met de toelatingseisen voor het hoger onderwijs? Dan kun je ervoor kiezen om je direct aan te melden bij een studie aan een specifieke hogeronderwijsinstelling. De onderwijsinstelling kan bij ons een advies aanvragen over de waardering van jouw diploma, maar bepaalt zelf of ze je toelaten.

Houd er rekening mee dat instellingen extra toelatingseisen, zoals een taaltoets, kunnen opleggen.

Kijk voor meer informatie en een overzicht van Engelstalige studies in Nederland op onze (Engelstalige) website Study in Holland.

Weet je het nog niet zeker?

Weet je niet zeker wat het niveau van je diploma is? Of weet je nog niet welke studie aan welke instelling je wilt volgen? Dan kun je ook zelf een diplomawaardering aanvragen. Dit doe je via de website van het Informatiecentrum Diplomawaardering (IDW). Hieraan zijn wel kosten verbonden.

Vraag een diplomawaardering aan

Wij hebben voor een heleboel landen een overzicht van de meest gangbare diploma’s en hoe die zich verhouden tot een Nederlands diploma. Dit kun je gebruiken als algemeen hulpmiddel bij het bepalen van je niveau.

Diplomawaardering voor vluchtelingen en nieuwkomers

Ben je als vluchteling of nieuwkomer in Nederland? En heb je inburgeringsplicht? Dan kun je een gratis diplomawaardering aanvragen. Ook als je geen diploma of cijferlijst van je opleiding meer hebt. Lees alles hierover op de pagina Information for refugees about diplomas (Engelstalig).

Wil je werken in Nederland met een buitenlands diploma?

Bekijk dan onze pagina over Werken in Nederland of een ander EU-land.