Iraanse onderwijsinstellingen en opleidingen

Hieronder leggen we uit welke soorten Iraanse onderwijsinstellingen en opleidingen er zijn. En hoe we controleren of deze erkend zijn. We controleren de om zeker te weten dat de kwaliteit voldoende is. We geven de noodzakelijke informatie per soort onderwijs.

Voortgezet onderwijs | diploma’s

Bij opleidingen uit het voortgezet onderwijs moet je er vooral op letten dat een student een erkend diploma heeft. De erkende diploma’s noemen we bij Documenten voortgezet onderwijs.

Hoger onderwijs | onderwijsinstellingen

Er zijn verschillende soorten instellingen voor hoger onderwijs:

  • universiteiten (universities);
  • instituten voor hoger onderwijs (higher education institutes).

Hogeronderwijsinstellingen in Iran kunnen openbaar (public) of privé (private) zijn.

Universiteiten

Bij de meeste universiteiten (universities) kunnen studenten opleidingen volgen voor een associate degree, bachelor, master of PhD. Er zijn universiteiten die opleidingen in verschillende studierichtingen aanbieden. Er zijn ook universiteiten die bijvoorbeeld alleen medische opleidingen aanbieden.

Instituten voor hoger onderwijs

Instituten voor hoger onderwijs (higher education institutes) zijn vaak in kleinere plaatsen en gebieden buiten de grote steden. Ze kunnen verschillende namen hebben, zoals institute, college of teacher training centre. Studenten kunnen er meestal alleen een associate degree of bachelor behalen.

Erkenning van hogeronderwijsinstellingen controleren

Het Ministry of Science, Research and Technology (MSRT) is verantwoordelijk voor de erkenning van de meeste Iraanse hogeronderwijsinstellingen. Op de MSRT-website vind je Engelstalige overzichten van erkende hogeronderwijsinstellingen:

Let op: deze overzichten zijn mogelijk niet compleet. Kun je een hogeronderwijsinstelling niet vinden in deze overzichten? Neem dan contact met ons op.