Aanleiding van het spel

Studenten kunnen internationale competenties opdoen om zich persoonlijk te ontwikkelen en daarmee hun kansen te vergroten op de arbeidsmarkt. Eén van de manieren waarop ze dit kunnen doen is door (een deel van) hun studie, een stage of een studiereis in het buitenland te doen. Het reizen voor studie, stage of een studiereis naar het buitenland is echter nog niet voor iedere student toegankelijk. Iedere student zou de kans moeten krijgen om internationale competenties te ontwikkelen.

Voor wie is dit spel?

Dit spel is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn in het mbo en het hoger onderwijs. Met name medewerkers van die zich bezighouden met studenten die voor hun studie of stage naar het buitenland gaan. Dat kunnen begeleiders en docenten zijn, maar ook medewerkers uit andere functiegroepen, zoals beleidsmedewerkers en administratief medewerkers.

Speel nu het spel!

Je speelt het spel samen jouw collega's in een grote ruimte, bijvoorbeeld in een leslokaal.

Onderaan deze pagina kan je alle spelmaterialen downloaden. Let op: Er zijn twee versies van het spel beschikbaar. Eén versie voor het mbo (herkenbaar aan de groene kleur) en één versie voor het hbo (herkenbaar aan de oranje kleur). De presentatie slides en de personakaarten zijn in de verschillende versies anders.

We raden aan om eerst de handleiding goed door te lezen, zodat je weet hoe je de spelmaterialen het beste kunt inzetten. Je kunt de materialen uitprinten, maar ze zijn ook digitaal te gebruiken.

Speel je het spel liever in het Engels? Deze versie vind je op de Engelstalige spelpagina.

Hoe is dit spel ontwikkeld?

Dit spel is een initiatief van de Landelijke Werkgroep Inclusief Internationaliseren. Het is ontwikkeld in een samenwerking met Nuffic en ECIO, het expertisecentrum voor inclusief onderwijs. De personages en de situaties in het spel zijn gebaseerd op een onderzoek van Nuffic over inclusief internationaliseren (516,12 kB) en gesprekken met studenten en professionals uit het mbo en het hoger onderwijs. Het format van het spel is gebaseerd op het UDL-spel dat eerder is uitgebracht door ECIO.

Als je vragen hebt over het spel kan je contact opnemen met de ontwikkelaars; ECIO: Ellen van Veen, ellen.vanveen@ecio.nl en Nuffic: Dana van Nieuwaal, dvannieuwaal@nuffic.nl.

Downloads