Middelbaar beroepsonderwijs in Vietnam

Er zijn veel soorten opleidingen in het Vietnamese middelbaar beroepsonderwijs (Trung học chuyên nghiệp). Het Ministry of Labour, War Invalids and Social Affairs (MOLISA) bepaalt de inhoud van de opleidingen (curriculum) en controleert de onderwijsinstellingen. De opleidingen verschillen vaak van elkaar als het gaat om toelatingseisen, , inhoud en . Je hebt informatie hierover nodig om het niveau van een diploma te bepalen. We beschrijven hieronder de diploma's die we vaak zien.

Bang trung hoc chuyen nghiep

We vergelijken een Bằng trung học chuyên nghiệp met een mbo-diploma niveau 2 of 3. Dit hangt af van de duur en de inhoud van de opleiding.

Bang tot nghiep trung cap chuyen nghiep

  • Duur: meestal 2 jaar.
  • Inhoud: beroepsgerichte vakken.
  • Toelatingseisen: een Bằng tốt nghiệp trung học phổ thông + werkervaring. De onderwijsinstelling kan een ander diploma ook voldoende vinden voor toelating.
  • Functie van het diploma: werk en soms toegang tot hoger onderwijs (met een toelatingsexamen).
  • Diploma: Bằng tốt nghiệp trung cấp chuyên nghiệp.

We vergelijken een Bằng tốt nghiệp trung cấp chuyên nghiệp met een mbo-diploma niveau 3 of 4. Dit hangt af van de duur en de inhoud van de opleiding.

Wil je meer weten?

Heb je vragen over het middelbaar beroepsonderwijs in Vietnam? Neem contact op met SBB. SBB vergelijkt buitenlandse mbo-diploma’s voor mensen die op zoek zijn naar werk.