Team Mathematics Challenge

Teams uit de eerste en tweede klas havo en vwo lossen wiskundige problemen op tijdens de Team Mathematics Challenge. Ze doen dat in het Engels en zo snel mogelijk.

De teams bestaan uit 2 leerlingen uit klas een, 2 leerlingen uit klas twee en een docent mathematics. De wedstrijd bestaat uit meerdere rondes met verschillende werkvormen. De competitie wordt begeleid door oudere leerlingen en docenten van een Engelse middelbare school.

Wij organiseren de Team Mathematics Challenge sinds 2007. De competitie is sindsdien gegroeid van 12 naar 40 teams in 2018! In Engeland is de Challenge een wijdverbreid fenomeen.

Cricket Challenge

Leerlingen uit de tweede klas vmbo, havo en vwo spelen een crickettoernooi. Hun docenten kunnen meedoen aan clinics.

Cricket is een uitgelezen manier voor tto-leerlingen om het Engels spreken te oefenen. De sport kan heel goed terugkomen bij bijna alle andere theorievakken op tto-scholen.

Het is een dynamisch spel van gooien, slaan en tactiek. Bovendien is het een sport waarbij je echt strategisch inzicht nodig hebt. Last but not least: cricket voegt een bijzondere internationale dimensie toe aan je tto-programma.

Het toernooi bestaat uit regiorondes en een finaledag die plaatsvindt in Utrecht. Daarnaast kunnen de docenten deelnemen aan docentenclinics. De beste 8 teams strijden op de finaledag tegen elkaar in poules. De volgende finale is op 9 juni 2022 in Utrecht.

Wij organiseren de Cricket Challenge samen met de Koninklijke Nederlandse Cricket Bond.

Junior Speaking Contest

Leerlingen uit de tweede en derde klas van het vmbo, havo en vwo schrijven een Engelse speech en dragen die voor tijdens de Junior Speaking Contest. Er is een aparte competitie voor beide leerjaren.

De leerlingen krijgen een thema waar ze een Engelse speech over moeten schrijven. Die mag maximaal 4 minuten duren. Ze dragen hem voor en beantwoorden vragen van de jury en het publiek. De wedstrijd is dus interactief.

Woordwolk met de Engelse woorden Animal Welfare, Alfpa/Beta, Future, Ambitions, Influencer, Science, Dreams, Opportunities, LGBTQIA+, Creative, Education, Activism, Social Media, Hope, Sports

De jury beoordeelt de deelnemers op inhoud, originaliteit en overtuigingskracht van hun speech. Ook weegt de jury hun presentatie mee en de manier waarop ze vragen beantwoorden.

Wij organiseren de jaarlijkse Junior Speaking Contest sinds 2004.

Lees alles over de winnaar van 2020

Lees meer over de Junior Speaking Contest 2021.

Drama Contest

Leerlingen uit de 2e en 3e klas van het vmbo, havo en vwo bereiden een scène voor en spelen die tijdens de Drama Contest. Deze wedstrijd is volledig in het Engels.

Drama geeft leerlingen de mogelijkheid om zich in een ‘alledaagse’ situatie te verplaatsen en actief gebruik te maken van de Engelse taal. Bij een dynamisch vak als drama leert de leerling samenwerken, communiceren, presenteren en creëren en dat allemaal in de 2e taal.

Alle deelnemende scholen ontvangen van tevoren dezelfde opdracht. De leerlingenteams bedenken een scène waarin deze opdracht terugkomt. Op de finaledag strijden de scholen onder toeziend oog van een onafhankelijke jury om de hoofdprijs. De volgende finaledag is op 9 juni 2022 in Leiden.

Wij organiseren de Drama Contest sinds 2013.

Flash Fiction Challenge

De Flash Fiction Challenge is een Engelstalige schrijfwedstrijd voor leerlingen uit de 1e en 2e klas. Je leerlingen mogen meedoen als je school lid is van het Global Citizen Network en/of het netwerk tto.

Voor deze wedstrijd schrijven leerlingen een kort, inspirerend verhaal van maximaal 150 woorden. En een korte uitleg waarom ze hiervoor hebben gekozen. Dat noemen we the spark. We helpen docenten met het voorbereidingen van hun leerlingen.

We organiseren de Flash Fiction Challenge samen met Pauline van der Bilt.

Lees meer over de Flash Fiction Challenge 2021