Flash Fiction Challenge

De Flash Fiction Challenge is een Engelstalige schrijfwedstrijd voor leerlingen uit de 1e en 2e klas. Je leerlingen mogen meedoen als je school lid is van het Global Citizen Network en/of het netwerk tto.

Voor deze wedstrijd schrijven leerlingen een kort, inspirerend verhaal van maximaal 150 woorden. En een korte uitleg waarom ze hiervoor hebben gekozen. Dat noemen we the spark. We helpen docenten met het voorbereidingen van hun leerlingen.

We organiseren de Flash Fiction Challenge samen met Pauline van der Bilt.

Je kunt je nu aanmelden voor de Flash Fiction Challenge 2024.

Cricket Challenge

Leerlingen uit de tweede klas vmbo, havo en vwo spelen een crickettoernooi. Hun docenten kunnen meedoen aan clinics.

Cricket is een uitgelezen manier voor tto-leerlingen om het Engels spreken te oefenen. De sport kan heel goed terugkomen bij bijna alle andere theorievakken op tto-scholen.

Het is een dynamisch spel van gooien, slaan en tactiek. Bovendien is het een sport waarbij je echt strategisch inzicht nodig hebt. Last but not least: cricket voegt een bijzondere internationale dimensie toe aan je tto-programma.

Het toernooi bestaat uit regiorondes en een finaledag die plaatsvindt in Utrecht. Daarnaast kunnen de docenten deelnemen aan docentenclinics. De beste 8 teams strijden op de finaledag tegen elkaar in poules.

Wij organiseren de Cricket Challenge samen met de Koninklijke Nederlandse Cricket Bond.

Soapbox Challenge

Leerlingen en studenten uit het tweetalig voortgezet onderwijs en tweetalig mbo (12-19 jaar) schrijven een speech en dragen die voor tijdens de Soapbox Challenge.

De deelnemers kunnen uit drie verschillende thema's kiezen over welk thema ze een speech willen schrijven. Deze dragen ze voor tijdens de selectierondes. Er zijn 3 leeftijdscategorieën. Het ligt aan de leeftijdscategorie hoelang de speech mag duren. De jury bepaalt welke deelnemers doorgaan naar de finalerondes.

De jury beoordeelt de deelnemers op inhoud, originaliteit en overtuigingskracht van hun speech. Ook weegt de jury hun presentatie mee en de manier waarop ze vragen beantwoorden. Per leeftijdscategorie is er een finaleronde. Tijdens de finale moeten de deelnemers over een nieuw thema speechen en vragen beantwoorden van een question panel.

Je kunt je nu aanmelden voor de Soapbox Challenge 2024.

Team Mathematics Challenge

Teams uit de eerste en tweede klas havo en vwo lossen wiskundige problemen op tijdens de Team Mathematics Challenge. Ze doen dat in het Engels en zo snel mogelijk.

De teams bestaan uit 2 leerlingen uit klas een, 2 leerlingen uit klas twee en een docent mathematics. De wedstrijd bestaat uit meerdere rondes met verschillende werkvormen. De competitie wordt begeleid door oudere leerlingen en docenten van een Engelse middelbare school.

Wij organiseren de Team Mathematics Challenge sinds 2007. De competitie is sindsdien gegroeid van 12 naar 40 teams in 2018! In Engeland is de Challenge een wijdverbreid fenomeen.

Meer weten?

Heb je een vraag over een leerlingenactiviteit? Stuur een mail naar tto@nuffic.nl.