Holland Scholarship wordt NL scholarship

Het Holland Scholarship gaat verder onder de naam NL scholarship. Dit sluit aan op de internationale positioneringsstrategie van Nederland.

Sinds januari 2020 presenteert Nederland zich in het buitenland niet langer als ‘Holland’. In de nieuwe positionering staan de letters ‘NL’ centraal. In lijn daarmee is Study in Holland in 2022 al overgegaan op de nieuwe naam ‘Study in NL’. Om ook met het Holland Scholarship in lijn te blijven met het nationale NL-brand wijzigt de naam naar NL scholarship.

Het Holland Scholarship en nu NL scholarship is een beurs voor inkomende en uitgaande studenten en bestaat sinds 2015. Sinds die tijd zijn er meer dan 10.000 beurzen uitgegeven, waarmee studenten uit de hele wereld in Nederland hebben kunnen studeren, en Nederlandse studenten buitenlandervaringen hebben opgedaan in veel verschillende landen.

Wat verandert er?

Het NL scholarship blijft in de basis hetzelfde. De beurs blijft voor inkomende en uitgaande studenten, en is aan te vragen via de deelnemende hogescholen en universiteiten.

De grootste wijziging zit in het veranderen van de naam en de visuele middelen. Er is een nieuw logo, en binnenkort zullen er ook nieuwe communicatiemiddelen beschikbaar zijn. Dit zijn de middelen om Nederlandse en internationale studenten te informeren over de mogelijkheden en die ook beschikbaar worden gesteld via de platforms WilWeg en Study in NL.

Een andere wijziging is dat de beurs voor uitgaande studenten met ingang van het academisch jaar 2024-2025 wordt verhoogd naar € 2.500. De wijzigingen komen ook te staan in het nieuwe Plan van Aanpak voor instellingen dat binnenkort wordt gepubliceerd.

Waar te vinden

Informatie over NL scholarship is nu te vinden op de Nuffic website. Ook kun je voor informatie terecht bij WilWeg en StudyinNL. Op deze websites is de informatie voor studenten beschikbaar. De mogelijkheid tot aanmelden staat op de website van de betreffende instellingen.