We bieden onze werknemers een uitdagende werkplek met de nadruk op samenwerking en individuele verantwoordelijkheid. De sfeer is informeel en inclusief. Tegelijkertijd houden we een stevige focus op onze organisatiedoelen en stimuleren we de persoonlijke ontwikkeling van onze werknemers.

Bekijk onze vacatures

Wie zijn we?

Wij zijn de Nederlandse organisatie voor internationalisering en internationale samenwerking in het onderwijs. Op verschillende manieren bouwen we mee aan een toekomst waarin iedereen kan meedoen in een vreedzame en welvarende wereld.

"Onderwijs gaat over grenzen heen en hierdoor komen werelden samen; dat is waar Nuffic voor staat en waarom ik zo graag voor deze organisatie werk."

Lachende medewerker van Nuffic.

Wat willen we bereiken?

We willen:

 • dat elke leerling en student internationale ervaring opdoet. Ofwel door naar het buitenland te gaan, of door binnen Nederland internationale vaardigheden te verkrijgen;
 • de internationale bekendheid en positie van het Nederlandse onderwijs vergroten;
 • de internationale positie van Nederland als kenniseconomie versterken;
 • bijdragen aan het terugdringen van kennisongelijkheid in de wereld;
 • bijdragen aan Europese samenwerking en uitwisseling;
 • de transparantie van de verschillende internationale onderwijssystemen vergroten;
 • met feiten en cijfers de positieve effecten van internationalisering in het onderwijs aantonen.

“Het bijzondere aan werken bij Nuffic is de wereldse mindset. Passie voor het internationale zit in hart en nieren van al mijn collega’s. En dat verbindt ons.”

Werkneemster Nuffic

Wat doen we?

Door de uiteenlopende activiteiten, projecten en programma's die we uitvoeren zijn er veel verschillende functies binnen onze organisatie.

Bij Nuffic werken ongeveer 300 mensen. De organisatie bestaat uit verschillende kernopdrachten die allemaal hun eigen taken uitvoeren.

Hieronder vind je een overzicht van onze kernopdrachten:

 • Nationaal Agentschap Erasmus+
  Deze kernopdracht beheert het Europese programma Erasmus+. Hiermee wordt internationalisering en samenwerking bevorderd binnen onderwijs, training, jeugd en sport. Van basisschool tot universiteit, van de jeugdsector tot volwasseneneducatie.
 • Global development
  Deze kernopdracht beheert programma's voor duurzame en inclusieve ontwikkeling zoals het Orange Knowledge Programme. In dit programma worden trainingen en onderwijsbeurzen beschikbaar gesteld voor individuen, groepen en organisaties.
 • Onderwijsvergelijking
  Deze kernopdracht faciliteert internationale mobiliteit voor studenten en werkenden door internationale onderwijssystemen met elkaar te vergelijken. De onderwijsvergelijkers stellen onder andere adviezen en beschrijvingen op over de waarde van internationale diploma's.
Medewerker van Nuffic maakt diplomawaardering van buitenlands diploma
 • Kennis & innovatie
  Deze kernopdracht doet onderzoek naar het nut en de effecten van internationalisering in het onderwijs. Daarnaast helpt deze afdeling onderwijsinstellingen om hun internationaliseringsactiviteiten te ontwikkelen door het delen van kennis en expertise.
 • Dienstverlening primair en voortgezet onderwijs
  Deze kernopdracht coördineert netwerken van scholen en helpt hen hun internationaliseringsactiviteiten te ontwikkelen. Daarmee vergroten we de internationale kennis, taalvaardigheid en interculturele competenties van leerlingen.
 • Mobiliteit en binding hoger onderwijs
  Deze kernopdracht bevordert de internationale samenwerking van het hoger onderwijs in Nederland en daarbuiten. Onze 10 Neso-kantoren in het buitenland promoten het Nederlandse hoger onderwijs en helpen bij het bevorderen van internationale samenwerking tussen onderwijsinstellingen en organisaties. Ook zorgt deze afdeling voor het wegnemen van barrières voor internationale studentenmobiliteit.

"De fijne werksfeer zorgt ervoor dat ik elke dag weer vrolijk aan het werk ga. Ik kan mijn creativiteit delen. Dat maakt het leuk om samen met collega's aan projecten te werken."

Werkneemster Nuffic

Wat heeft Nuffic als werkgever te bieden?

Werken voor Nuffic betekent werken in een inspirerende omgeving waar overheidsbeleid in de praktijk wordt gebracht. De sfeer is informeel en inclusief. Tegelijkertijd word je uitgedaagd het beste uit jezelf te halen en je verder te ontwikkelen.

Bij Nuffic werken we volgens 'het nieuwe werken'. Dat betekent dat je veel vrijheid krijgt in waar en wanneer je werkt en in de manier waarop. We leggen dus veel verantwoordelijkheid bij de werknemer zelf.

Daarnaast is er natuurlijk ook veel ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Zo organiseert de personeelsvereniging, de CLEV, regelmatig uitstapjes, borrels en etentjes. Ook wordt er jaarlijks een groot kerst- en zomerfeest georganiseerd.

Ook bieden we regelmatig stageplaatsen aan voor mbo-, hbo- en wo-studenten. Kijk voor beschikbare stages in ons vacatureoverzicht.

Gunstige arbeidsvoorwaarden

Het salaris is in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten.

Wij bieden aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer 8 % vakantiegeld, 8,3 % eindejaarsuitkering en meer dan 6 weken vakantie per jaar.

Bovendien biedt het keuzemodel van Nuffic de mogelijkheid om arbeidsvoorwaarden tegen elkaar te ruilen, zodat er een fiscaal voordeel ontstaat. Je kunt hier gebruik van maken om je reiskostenvergoeding aan te vullen of om een belastingvrije vergoeding voor studiekosten te ontvangen. Daarnaast kun je salaris inruilen voor vakantiedagen en andersom.

Werknemers kunnen op deze manier het arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk aanpassen aan de eigen wensen en privéomstandigheden.

Daarnaast krijg je als werknemer een reiskostenvergoeding en krijg je een NS-business card voor duurzame dienstreizen met de trein.

Persoonlijke ontwikkeling

We vinden het belangrijk dat onze werknemers hun talenten kunnen inzetten voor het succes van de organisatie. Alleen dan kunnen we als Nuffic antwoord geven op de uitdagingen waar we voor staan.

Brainstormsessie met Nuffic-medewerkers

Daarom moeten we ons blijven ontwikkelen. Daarom bieden we je daarvoor uitgebreide mogelijkheden met cursussen, trainingen en coaching. Dit kan via onze opleidingsportal of (in overleg) met andere aanbieders. Dit wordt altijd gekoppeld aan je ambities, resultaatafspraken en ontwikkeldoelen.

Inclusiviteit en diversiteit

Als internationale organisatie hebben we inclusiviteit en diversiteit hoog in het vaandel. Want een werkgever waarbij iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt, kan de kracht van diversiteit inzetten om het beste resultaat te krijgen. Daarom nodigen we iedereen uit te solliciteren die zijn of haar talenten bij ons wil inzetten, ongeacht culturele achtergrond, gender, leeftijd, religieuze- of seksuele voorkeur.

Integriteit

Bij Nuffic hechten we groot belang aan integer handelen. Zowel voor onze collega's als voor onze partnerorganisaties. Daarom hebben we een duidelijk integriteitsbeleid dat richting geeft aan onze dagelijkse keuzes.

Sollicitatieprocedure

In onze sollicitatieprocedure houden we ons aan de NVP Sollicitatiecode. Dat betekent dat we een eerlijk en transparant wervings- en selectieproces hanteren. De route verloopt grofweg op de volgende manier:

 • Briefselectie
 • 1e sollicitatiegesprek
 • Online assessment
 • 2e sollicitatiegesprek
 • Referentiecheck
 • Arbeidsvoorwaardengesprek

Meer over