Kantoren

In 4 landen heeft Nuffic Neso kantoren (Netherlands Education Support Offices). Deze zijn gevestigd in regio’s die van strategisch belang zijn voor het Nederlandse hoger onderwijs: India, Indonesië, Vietnam en Zuid-Korea.

De kantoren zijn opgezet met subsidie van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Deze subsidie wordt de komende jaren afgeschaald. Hou deze pagina in de gaten voor de ontwikkelingen hieromtrent.

In 4 landen heeft Nuffic projectkantoren: Benin, Ethiopië, Jordanië en Libanon. Zij voeren capaciteitsopbouw- en beurzenprogramma’s uit voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de EU. Daarnaast heeft Nuffic in Zuid-Afrika een regionaal kantoor: Nuffic Southern Africa.

Nederlandse onderwijssector

Voor de Nederlandse onderwijssector richten onze kantoren zich op:

  • Het positioneren van het Nederlandse hoger onderwijs in het buitenland.
  • Het verhogen van de kwaliteit en diversiteit van de international classroom in Nederland middels Study in NL -promotie.
  • Het promoten van uitgaande mobiliteit via www.wilweg.nl door Nederlandse studenten aan te moedigen in het buitenland kennis op te doen via een stage, uitwisseling of studie.
  • Op maat gemaakte dienstverlening.

Buitenlandse onderwijssector

Voor de buitenlandse onderwijssector richten onze kantoren zich op:

  • Toegang tot onderwijs voor vluchtelingen en kansarme groepen via EU-Syria en HOPES-LEB.
  • Capaciteitsopbouw voor professionals en organisaties via het Orange Knowledge Programme.
  • Individuele kennisopbouw voor en in de regio via het MENA Scholarship Programme, StuNed, DUTEP, Orange Tulip Scholarship en EU-Share.

Heb je vragen?

Voor vragen over onze Neso kantoren: Neem contact op met Sabine Amft, teamleider team Transitie Neso & alumni, via ons algemene telefoonnummer of ons contactformulier.

Voor vragen over onze kantoren voor internationale ontwikkeling: Neem contact op met Peter Oomen, teamleider Programme Management & Monitoring, via ons algemene telefoonnummer of ons contactformulier.

Neem contact op

De contactgegevens van de Neso- en regionale kantoren vind je op onze Engelstalige pagina.

Afbouw en beëindiging van het Neso-kantorennetwerk

De komende jaren wordt het netwerk van Nuffic Neso-kantoren in het buitenland afgebouwd en beëindigd. De afbouw en beëindiging verschilt per land. Lees verder.