Online leermodule

Internationale competenties helpen je studenten leren, leven en werken in een interculturele klas, samenleving en een internationaal georiënteerde arbeidsmarkt. Voor het opdoen van deze internationale competenties hoeven studenten niet per se naar het buitenland. Dit kan ook in het klaslokaal. Hiervoor ontwikkelden wij samen met het Consortium Beroepsonderwijs de online 'Leermodule Internationalisering'.

In deze module bespreken we aan de hand van vijf hoofdstukken wat internationalisering is (hoofdstuk 1), welke verschillende identiteiten je aan kunt nemen in een wereld die internationaal is (hoofdstuk 2), wat we verstaan onder 'cultuur' en onze interculturele samenleving (hoofdstuk 3), hoe de internationale arbeidsmarkt eruit ziet (hoofdstuk 4) en welke competenties een student al heeft en kan aanleren om zich nog beter voor te bereiden op een vervolgstap na de opleiding (hoofdstuk 5).

De online leermodule staat op de website van Digibib. Let op: je hebt een gratis account nodig om toegang te krijgen tot de leermodule. Heeft jouw school al een Digibib-account, dan vind je deze onder de kop 'leermodules'. Heeft jouw school geen account, kies dan bij school voor 'Nuffic' en lees hoe je een account aanmaakt.

Ga naar de online leermodule

Voor wie?

Docenten die voor burgerschaps- LOB- of mentorlessen op zoek zijn naar input kunnen (delen van) de leermodule gebruiken voor hun lessen. De leermodule kan ook deels worden ingezet voor het keuzedeel Internationaal I. Het gebruik van de module is gratis, voor zowel studenten als docenten.

Heb je vragen of opmerkingen over de leermodule stuur dan een e-mail naar mbo@nuffic.nl.