Tanja Jadnanansing nieuwe voorzitter Adviesraad

Jadnanansing: “Nu corona ons confronteert met grote vraagstukken is het belangrijk om te bekijken hoe we ons verhouden tot de internationale gemeenschap."
Geschreven door Nuffic

Iedere paar maanden komt een groep enthousiaste deskundigen samen om met een kritische blik mee te denken met Nuffic in de Nuffic Adviesraad. Ze dienen als klankbord en proberen de gedachten en de activiteiten van Nuffic scherp te houden. Tanja Jadnanansing is de nieuwe voorzitter.

Jadnanansing heeft een grote liefde voor het onderwijs, die ze ontwikkelde tijdens haar woordvoerderschap in de Tweede Kamer. Ze was bijna zeven jaar Kamerlid. Ook was ze eerder werkzaam bij het Albeda College in Rotterdam. Jadnanansing: “Juist vandaag de dag, nu corona ons confronteert met grote vraagstukken, is het belangrijk om te bekijken hoe we ons verhouden tot de internationale gemeenschap. Onderwijs speelt hier een cruciale rol in.”

Jadnanansing is de opvolger van Jan-Anthonie Bruijn, die vorig jaar aftrad nadat hij voorzitter van de Eerste Kamer werd. Zijn afscheidsinterview lees je hier.

Ook met de andere thematiek van Nuffic, zoals jeugd en internationalisering, heeft Jadnanansing veel ervaring, wat haar de ideale kandidaat maakte. Ze is momenteel voorzitter van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Amsterdam Zuidoost – een stadsdeel met meer dan 170 nationaliteiten en culturen. Ze heeft onder meer onderwijs veiligheid, jeugd en cultuur in haar portefeuille.

Jadnanansing ziet dat sociale verhoudingen momenteel op scherp staan: “Dit constateren is een begin, maar het is veel belangrijker om te werken aan oplossingen. Ik denk dat Nuffic met de internationale oriëntatie op onderwijs een belangrijke bijdrage kan leveren aan het debat. En door in dat debat handvatten te bieden ook kan bijdragen aan oplossingen.”

Nuffic-directeur Freddy Weima is blij met de aanstelling: “In de adviesraad hebben we een mooie mix van studenten die met hun voeten in de klei staan en deskundigen uit het veld. Met Tanja Jadnanansing hebben we een voorzitter die daar echt iets aan kan toevoegen. Ze zal met haar ervaring en visie Nuffic scherp houden en verder helpen. Ik zie zeer uit naar de samenwerking.”

Verschillende scholieren- en studentenorganisaties wisselen elkaar af in de Adviesraad. Dit jaar zijn dat JOB MBO en het ISO. Wil je hier meer over weten, kijk dan op de pagina van de Nuffic Adviesraad.

Meer over