Nederland gastland van EAIE 2023

Samen met meer dan 6000 onderwijsprofessionals uit binnen- en buitenland je (inter)nationale netwerk onderhouden en verder uitbouwen? Jezelf informeren over de laatste ontwikkelingen en trends? Dat kan dit jaar tijdens de EAIE in Nederland. Lees hier alvast wat je van ons kunt verwachten.

Nuffic neemt ook dit jaar deel aan de EAIE, die van 26 t/m 29 september plaatsvindt in Rotterdam Ahoy. Wij delen er onze kennis en inzichten tijdens 7 deelsessies. Samen met de Rotterdamse hogeronderwijsinstellingen en AON organiseren we de Rotterdam Reception op donderdag 28 september.

Sinds de oprichting van EAIE in 1989 is Nuffic betrokken bij de jaarlijkse EAIE-conferentie. Nuffic coördineert het NL paviljoen op de EAIE 2023. 21 Nederlandse hogeronderwijsinstellingen nemen deel met een stand, naast onze eigen Nuffic-stand. Het thema van de 33e editie van EAIE is ‘Connecting currents’ en er is een gevarieerd aanbod aan workshops en sessies. In totaal is er keuze uit meer dan 250 sessies, waarvan Nuffic een deel verzorgt. We delen tijdens onze sessies inzichten en tools, die we in samenwerking met andere partijen in het onderwijsveld ontwikkelden om duurzaam en inclusief te internationaliseren.

Nuffic sessies

Samen met ECIO presenteren we tijdens EAIE 2023 een spel, waarbij je in de huid van ho- en mbo-studenten kruipt om hun obstakels bij internationalisering te ervaren. Doel van dit spel is onderwijsprofessionals bewustmaken van de toegankelijkheid van een ervaring in het buitenland voor studenten. Ook leer je hoe je hen kunt ondersteunen om inclusief en duurzaam te internationaliseren. Tijdens een andere sessie leer je hoe je je stakeholders het beste kunt betrekken om Internationalisation at Home (IaH) binnen jouw organisatie verder te brengen. Ook presenteren we een nieuw model, dat inzicht geeft in mogelijke leerresultaten van internationalisering voor onderwijspersoneel. We ontwikkelden dit model in samenspraak met experts uit alle onderwijssectoren in Nederland.

Rotterdam Reception

De EAIE is Europa’s grootste conferentie over internationalisering in het hoger onderwijs en vindt ieder jaar plaats in een andere Europese stad. Onderwijsprofessionals - van beleid tot uitvoering - uit binnen- en buitenland bezoeken de EAIE. Samen met Erasmus Universiteit, Hogeschool Rotterdam, InHolland Rotterdam en AON bundelen wij de krachten en organiseren wij de ‘Rotterdam Reception’. Deze netwerkreceptie vindt plaats op donderdag 28 september.

Meer informatie

Check vanaf woensdag 20 september onze social media kanalen voor meer informatie over onze activiteiten tijdens de EAIE 2023 in Rotterdam Ahoy.

We ontmoeten je graag bij onze stand (D33).

#Nuffic #Meettheworld #EAIE2023

Samen met onze nationale en internationale partners, en in opdracht van het ministerie van OCW, het ministerie van BuZa en de Europese Commissie, bouwt Nuffic mee aan een vreedzame en welvarende wereld voor iedereen.
Onze ambitie is dat alle leerlingen en studenten internationale competenties kunnen opdoen. Zo zijn ze voorbereid op de samenleving en de arbeidsmarkt van de toekomst, en klaar om de mondiale uitdagingen aan te gaan.
Voor internationale vraagstukken zijn internationale oplossingen nodig. Economische, politieke of sociale spanningen stoppen niet bij de landsgrenzen. De veranderingen in de wereld als gevolg van globalisering en ook digitalisering vragen grote veranderingen in het onderwijs. In deze sterk veranderende (inter-)nationale omgeving helpen wij onderwijsinstellingen bij hun internationaliseringsactiviteiten en doen wij onderzoek. Daarbij fungeren wij als brug tussen het onderwijsveld in binnen- en buitenland en overheidsinstanties.