Lem van Eupen waarnemend directeur-bestuurder Nuffic

Lem van Eupen is vanaf 15 april waarnemend directeur-bestuurder van Nuffic. Lem is momenteel directeur van het Nationaal Agentschap Erasmus+.
Lem van Eupen

Freddy Weima, de huidige directeur-bestuurder van Nuffic, is door de ledenvergadering van de PO-Raad op 18 maart benoemd als voorzitter van de PO-Raad. Op 15 april gaat hij bij de PO-Raad van start.

Lem van Eupen neemt de functie van directeur-bestuurder waar. Lem is momenteel Manager Europa van Nuffic. Ze is sinds 2016 directeur van het Nationaal Agentschap Erasmus+.

Overbrugging

Een zorgvuldige werving van een nieuwe directeur-bestuurder vraagt enige tijd. Om die reden heeft de Raad van Toezicht besloten een waarnemend bestuurder te benoemen vanaf het moment dat Freddy vertrekt totdat zijn opvolger start. De RvT is erg verheugd dat Lem van Eupen deze rol op zich neemt.

Anne Flierman, op dit moment lid van de Raad van Toezicht van Nuffic, zal in de overbruggingsperiode op verzoek van de Raad van Toezicht optreden als adviseur, klankbord en sparringpartner van het managementteam. Anne kan daarnaast als ambassadeur van Nuffic optreden. Anne Flierman onderbreekt zijn lidmaatschap van de RvT voor deze taak.

Bert van der Zwaan namens de Raad: “We hebben er alle vertrouwen in dat onder leiding van Lem van Eupen en met de adviesrol van Anne Flierman de organisatie in de tussenliggende periode goed verder kan op de ingeslagen koers.”

Opvolger

De Raad van Toezicht is het proces gestart om een opvolger voor Freddy Weima te zoeken en te benoemen. Op het moment dat de vacature wordt opengesteld publiceren we deze op onze site.