Evenement over Europese digitale transitie van het onderwijs

Op dinsdag 7 maart 2023 organiseren Neth-ER en Nuffic een gezamenlijk evenement over de digitale transitie in het Europese onderwijs. Ben jij erbij?

Hoe bewegen we van digitalisering van ons onderwijs naar onderwijsinnovatie? Daarvoor is een andere kijk nodig op de ontwikkeling van digitale tools en oplossingen. Tijdens dit evenement richten Neth-ER en Nuffic zich daarom op de vaak vergeten factor in de digitale transitie van het onderwijs: de mens. Het evenement is dé mogelijkheid om jouw onderwijsprojecten en beleid af te stemmen op Europese trends.

Digitale transitie vanuit menselijk perspectief

Het gezamenlijke evenement van Neth-ER en Nuffic heet The human approach: succeeding the Digital Transformation in education. Het laat zien dat het menselijk perspectief onmisbaar is in de ontwikkeling van digitale onderwijsecosystemen. In lijn met het Digital Education Action Plan (DEAP) gaat het tijdens het evenement over de vraag hoe die ecosystemen tot stand komen.

Digital Education Action Plan (DEAP)

DEAP legt de nadruk op de ontwikkeling van inclusieve, kwalitatieve en digitaal toegankelijke onderwijsecosystemen, die ook zorgen voor de ontwikkeling van digitale vaardigheden. Sinds de introductie van het plan staat de Europese beleidsarena bol van de initiatieven rondom digitalisering van het onderwijs.

De digitale transitie is dan ook een van de twee topprioriteiten van de Commissie von der Leyen. We onderzoeken hoe het Europese beleid Nederland raakt en vice versa. We verkennen wat dit betekent en hoe Nederlandse (en andere) onderwijsinstellingen hierin een rol kunnen spelen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Neth-ER Nuffic

De bijeenkomst bestaat uit twee sessies: ‘How to foster equal opportunities in digitalisation’ en ‘Implementation of the social dimension in digitalisation’.

De dagvoorzitter is Lem van Eupen, Directeur Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs & Training en lid Management Team Nuffic. Een panel van deskundigen gaat met elkaar in gesprek over de diverse onderwerpen. Iedere sessie bevat een Q&A. De spreektaal tijdens het evenement is Engels.

Pak je kans: draag bij in Europa!

We willen iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van digitale leeromgevingen in hoger onderwijs en mbo laten kennismaken met de Europese beleidsontwikkelingen bij digitalisering in onderwijs.

Ook krijg je tijdens het evenement de kans om best practices te delen en in gesprek te gaan met collega’s. Zo kun je onderwijsprojecten en beleid beter afstemmen op internationale ontwikkelingen. Het evenement is ook interessant voor potentiële aanvragers voor Erasmus+ partnerschappen en beleidsadviseurs.

‘Door bij de potentie van digitalisering naar de menselijke factor te kijken, hebben we in de digitale transformatie ook aandacht voor kansengelijkheid’

- Lem van Eupen, Directeur Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs & Training

Dit levert het je op

Inspiratie voor:

  • oriëntatie op het verkleinen van de digitale kloof en stimuleren van gelijke kansen
  • de digitale transformatie waarbij menselijke factoren vanaf het begin zijn meegenomen
  • voorwaarden voor digitale innovatie

Kennis over:

  • succesvolle voorbeelden
  • de Europese beleidsstrategie bij digitale transformatie en digitale competenties in onderwijs

Fysiek of digitaal deelnemen

Geheel in stijl kunnen deelnemers zowel fysiek als digitaal aansluiten. Voor de aanwezigen in Brussel is er een netwerklunch. Het aantal plekken hiervoor is beperkt, dus wees er snel bij!

Meer weten en aanmelden?

Wil je meepraten over de digitalisering van ons onderwijs? Bekijk het programma en schrijf je in vóór 28 februari: Meld je aan

Meer over