Erasmus+ gaat verder zonder Verenigd Koninkrijk

Als gevolg van de Brexit doet het Verenigd Koninkrijk niet meer mee aan Erasmus+. Student- en stafmobiliteiten tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk zullen daarom in de toekomst niet meer mogelijk zijn binnen Erasmus+.
Geschreven door Nuffic

Het Verenigd Koninkrijk zal niet meer meedoen aan het nieuwe programma van Erasmus+. Dit betekent dat er geen nieuwe projecten opgezet kunnen worden tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk binnen Erasmus+. Dat is jammer, want het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke en gewaardeerde samenwerkingspartner van ons land als het gaat om student- en kennisuitwisseling. Die samenwerking zal doorgaan, maar de manier waarop zal veranderen.

Geen directe verandering lopende projecten

Voor lopende projecten betekent het niet direct een verandering. Lopende projecten binnen Erasmus+ die geselecteerd zijn tijdens de programmaperiode Erasmus+ 2014-2020 zullen financiering blijven ontvangen voor de volledige duur van het project.

Brexit en het Verenigd Koninkrijk

Wil je meer weten over dit onderwerp? Je kunt met je vragen terecht bij het Nationaal Agentschap Erasmus+.

Lees verder bij Erasmus+

Nieuw Turing-programma voor uitgaande Britse studenten

Het Verenigd Koninkrijk heeft daarnaast een nieuw programma aangekondigd, waarmee het de uitgaande mobiliteit van Britse studenten wil stimuleren: het Turing-programma. In een verklaring schrijft de Britse regering dat het Turing-programma de deelname van het Verenigd Koninkrijk aan Erasmus+ vanaf 2021 moet vervangen. Het Turing-programma is alleen bestemd voor uitgaande Britse studenten.

De Ierse regering heeft daarnaast besloten dat studenten hoger onderwijs uit Noord-Ierland via EU-lidstaat Ierland kunnen meedoen aan het nieuwe programma Erasmus+ 2021-2027.