Jaarlijkse monitor: Hoe internationaal is ons onderwijs?

12 vragen over de visie en activiteiten van jouw instelling of opleiding op het gebied van internationale competenties, mobiliteit en (online) samenwerking. Vul de vragenlijst in!

Hoe internationaal is het onderwijs in Nederland? En hoe ontwikkelt die internationalisering zich door de jaren heen? Dit meten we aan de hand van een jaarlijkse monitor. Doe je mee?

We vragen aan alle scholen, onderwijsinstellingen en opleidingen in Nederland hoe zij kijken naar en werken aan de ontwikkeling van internationale competenties bij hun leerlingen en studenten. Hiermee willen we zo breed mogelijk de visie, ontwikkelingen en behoeften omtrent internationalisering in het Nederlands onderwijs in kaart brengen.

Vul de vragenlijst in

Ook als jouw school, onderwijsinstelling of opleiding niet (zo veel) aan internationalisering doet, zijn je antwoorden van belang! Met jouw deelname maak je bovendien kans op een Nuffic incompany training over internationale competenties.

Afhankelijk van jouw antwoorden krijg je 9 tot 12 gesloten vragen die je in ongeveer 5 minuten kunt beantwoorden. Als je ook tijd hebt om de open vragen te beantwoorden, stellen we dat zeer op prijs!

Deze jaarlijkse monitor is opgezet met ondersteuning van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.