Junior Speaking Contest

Leerlingen uit de tweede en derde klas van havo en vwo schrijven een Engelse speech en dragen die voor tijdens de Junior Speaking Contest. Er is een aparte competitie voor beide leerjaren.

De leerlingen krijgen een thema waar ze een Engelse speech over moeten schrijven. Die mag maximaal vier minuten duren. Ze dragen hem voor en beantwoorden vragen van de jury en het publiek. De wedstrijd is dus interactief.

Woordwolk tto

De jury beoordeelt de deelnemers op inhoud, originaliteit en overtuigingskracht van hun speech. Ook weegt de jury hun presentatie mee en de manier waarop ze vragen beantwoorden.

Nuffic organiseert de jaarlijkse Junior Speaking Contest sinds 2004. De finale van 2018 vond plaats op dinsdag 10 april.

Winnaars 2018

In 2018 deden er 87 scholen mee aan de Junior Speaking Contest. Het thema was”Living my fantasy”. De winnaars van de voorrondes streden op 10 april 2018 in Amersfoort tegen elkaar om de nationale titel.

Winnaars Junior Speaking Contest

Winnaar tweede klas

Winnares Allegressa Kidimbu van het Heerenlanden College in Leerdam maakte indruk met "Legacy or fantasy?", haar verhaal over hoe zij graag wil dat haar nalatenschap liefde, blijdschap en inspiratie is en hoopt anderen, o.a. via haar vlogs, te inspireren hun eigen nalatenschap te creëren.

Runner-up Rosanne Botland van OBC Bemmel speechte met "F.A.C.E." dat wereldvrede volgens haar wél haalbaar is, ook al is het ons tot nu toe niet gelukt om te realiseren.

Winnaar derde klas

Winnaar Simon van Gelder van Het Stedelijk Lyceum, College Zuid in Enschede imponeerde de jury met "1977", over zijn wens de ruimte te verkennen. Hij vraagt zich af wat daar allemaal is, net als een van de hoofdpersonages in de eerste Star Wars film, die in 1977 uitkwam.

Quincy Janssen van het Marnix College in Ede speechte zich met “The why of fantasy”, over waarom iemand zou moeten fantaseren en dagdromen, naar een tweede plaats.

Publieksprijs

De winnaar van de publieksprijs, Tim Stoelinga, derdejaars op Wolfert Tweetalig in Rotterdam, deelde op humorvolle wijze zijn wens een draak te willen zijn met het publiek. Iets dat iedereen zou moeten willen volgens hem.

Bekijk de samenvatting van de Junior Speaking Contest 2018:

Laatste wijziging: 20-04-2018 14:43