Drama Contest

Leerlingen uit de tweede en derde klas van het vmbo, havo en vwo bereiden een scène voor en spelen die tijdens de Drama Contest. Deze wedstrijd is volledig in het Engels.

Drama geeft leerlingen de mogelijkheid om zich in een ‘alledaagse’ situatie te verplaatsen en actief gebruik te maken van de Engelse taal. Bij een dynamisch vak als drama leert de leerling samenwerken, communiceren, presenteren en creëren en dat allemaal in de tweede taal.

Alle deelnemende scholen ontvangen van tevoren dezelfde opdracht. De leerlingenteams bedenken een scène waarin deze opdracht terugkomt. Op de finaledag strijden de scholen onder toeziend oog van een onafhankelijke jury om de hoofdprijs.

Nuffic organiseert de Drama contest sinds 2013. De volgende contest vindt plaats op 5 juni 2018.

Winnaars 2017

Maandag 8 mei vond het TTO Drama Contest plaats op het Visser ’t Hooft Lyceum in Leiden. We waren zeer onder de indruk van de optredens van alle teams. De winnaars van dit jaar waren de leerlingen van het Zeldenrust SteelantCollege uit Terneuzen. Op de tweede plaats kwam het Wolfert van Borselen uit Rotterdam.

Peter Massey van de Phileas Fogg Theater Company overhandigde de Fogger awards voor de beste actrice en de beste acteur. Jordi Budvytis won de Fogger voor beste acteur en Fay Ying Hendriks die voor beste actrice.

Zeldenrust
Zeldenrust SteelantCollege uit Terneuzen

Wolfert
Wolfert van Borselen uit Rotterdam
Laatste wijziging: 11-12-2017 09:30