Starten met LinQ

Al voordat je je aanmeldt voor LinQ kun je beginnen met het invoeren van de LinQ-didactiek.

Er kunnen per schooljaar maximaal 15 scholen meedoen aan LinQ. Het ministerie van Onderwijs financiert het LinQ-programma. Daarom kost deelname aan LinQ je geen geld. Het kost natuurlijk wel tijd. Je gaat een paar keer per jaar naar een LinQ-bijeenkomst. Nieuwe scholen gaan daarnaast een op week cursus naar het buitenland.

Schrijf je sectie in voor LinQ

Coördinator

Elke sectie die meedoet aan LinQ kiest een coördinator. Die zorgt voor goede communicatie tussen ons LinQ-team enerzijds en de andere sectieleden en de directie anderzijds. Ook regelt hij of zij dat ons LinQ-team tijdens het 1e jaar je school bezoekt.

Proberen

Je kunt niet van de ene op de andere dag op een compleet andere manier gaan lesgeven. Kijk eens in de gratis online lesmodule Kennismaken met LinQ – versterking Frans en Duits voor een aantal lesideeën en probeer die eens uit.

Startbijeenkomst

Tijdens de startbijeenkomst in september maak je kennis met de andere nieuwe LinQ-scholen en -docenten. Dat is een goede gelegenheid om feedback te krijgen op je ideeën over hoe je de LinQ-didactiek wil invoeren op je school. Ook vind je tijdens deze bijeenkomst een partnerschool. Daarmee wissel je het 1e jaar kennis en ervaring uit en je bezoekt elkaars lessen.

Schoolbezoek

Tijdens het 1e jaar komt ons LinQ-team langs bij jou op school. we bezoeken een aantal lessen en spreken met leerlingen. Met de sectie bespreken we hoe we de school verder kunnen helpen bij het invoeren van de LinQ-didactiek. Met de directie bespreken we hoe de school nog meer profijt kan hebben van LinQ. Je kunt bijvoorbeeld extra begeleiding krijgen van een LinQ-coach.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze VO-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en activiteiten op het gebied van internationalisering in het voortgezet onderwijs. 

Laatste wijziging: 28-05-2018 15:47