Certificering met het LinQ-label

Mag iedereen weten dat jouw school goed talenonderwijs Frans en Duits biedt? Wil je LinQ en de LinQ-didaktiek een belangrijke plaats geven in het schoolbeleid? Werk dan toe naar het officiële LinQ-label!

Alle scholen die met de secties Frans en Duits aan LinQ hebben meegedaan, komen in aanmerking voor het LinQ-label. De lessen Frans en Duits op gecertificeerde scholen moeten voldoen aan de erkende LinQ-kwaliteitsstandaard.

Scholen kunnen eerst een vrijblijvend adviesbezoek van een LinQ-adviseur aanvragen. Die adviseur brengt in kaart in hoeverre de school al klaar is om het LinQ-label te behalen en geeft 'tips' en 'tops'.

Hoe gaat de certificering in zijn werk? 

Of jouw school al in aanmerking komt voor het LinQ-label, kom je gauw te weten met behulp van onderstaande zelfcheck. 

Krijgt mijn school het LinQ-label? Doe de test!(141 kB)

Als een school het LinQ-label aanvraagt, zal een commissie namens LinQ een bezoek brengen. Deze commissie bestaat uit onafhankelijke visitatoren en het secretariaat is bij Nuffic belegd. Op de agenda van de visitatiedag staan een lesbezoek en gesprekken met de directie, docenten en leerlingen.

De commissie toetst of de school voldoet aan de LinQ-basisprincipes, zoals de leerresultaten, 'doeltaal is voertaal', het taalaanbod – authentiek materiaal en contact met native speakers – , internationalisering, de kwaliteitszorg en de ondersteuning door de schoolleiding.

Een positief resultaat wordt bekrachtigd met het LinQ-label: de school is nu LinQ-gecertificeerd. Daarna volgt elke 3 jaar een hervisitatie. Tijdens deze visitatie wordt gekeken of de school nog steeds aan de kwaliteitseisen voldoet.

Meer weten over het LinQ-label?

Je kunt het hele jaar door contact opnemen met ons LinQ-team via .

Laatste wijziging: 03-07-2017 13:43