GNE Awards

De GNE Awards zijn 2 wedstrijden voor studenten en leerlingen van 16 tot 20 jaar. Voor de Public Speaking Award demonstreren jongeren hun spreekvaardigheid, bij de Young Writers Award gaat het om hun schrijfvaardigheid.

Tijdens de voorrondes in februari/maart 2018 strijden de deelnemers aan de Public Speaking Award om een plaats in de halve finale. De halve finale en finale vinden beide plaats op 18 april 2018 op het Deltion College in Zwolle. De Public Speaking Award en de Young Writers Award worden die dag ook uitgereikt

Let op: de inschrijving is gesloten. Het is niet langer mogelijk om je aan te melden!

Public Speaking Award

Schittert jouw leerling of student in spreken voor een groot publiek? Die kan mooi meedoen aan de public speaking-competitie. Deelnemers bereiden voor de voorronde een speech van 5 minuten voor over 1 van de 6 thema’s (zie pdf onderaan deze pagina).

Teaching ideas for the Public Speaking Award (265 kB)

Voor deelnemers die doorgaan na deze ronde, staat in de halve finale een geïmproviseerde speech van 3 minuten op het programma. Het onderwerp ontvangen ze een kwartier voor ze het podium opgaan.

Er worden 16 kandidaten geselecteerd voor de halve finale. Een jury kiest vervolgens 8 finalisten die strijden om de titel.

Young Writers Award

Heb je sterke schrijvers in je klas? Zij kunnen meedoen aan de argumentative writing-competitie door een opiniestuk te schrijven van maximaal 600 woorden over 1 van de 6 thema’s (zie pdf onderaan deze pagina).

Teaching ideas for the Young Writers Award (218 kB)

Een team van experts beoordeelt de ingezonden stukken. De beste kandidaten gaan naar de finale waar het winnende essay wordt uitgeroepen.

Meedoen

De inschrijving is gesloten.

Informatie en voorwaarden GNE Awards by Nuffic(119 kB) 

Posters

Deze kleurenposters kun je downloaden en afdrukken op A3-formaat:

Poster pencil (115 kB)

Poster mic (494 kB)

Tip: gebruik bij het afdrukken zo min mogelijk marge (printer-side).

De eerste GNE Awards by Nuffic

De GNE Awards werden sinds 1988 georganiseerd door het Genootschap Nederland-Engeland (GNE). De Awards zijn al jaren een succes met honderden deelnemers uit heel Nederland. Nuffic neemt nu het stokje over. 

Laatste wijziging: 15-01-2018 14:47