Tussenjaar

Leerlingen gebruiken het tussenjaar of 'gap year' om bepaalde werk- of studie-ervaringen op te doen. Uit onderzoek blijkt ook dat leerlingen met name inzetten op persoonlijke ontwikkeling tijdens een tussenjaar en dat ze dit willen bereiken door een combinatie van reizen en werken.

Met de groei van het aantal jongeren met belangstelling groeit ook het aanbod aan organisaties. Een tussenjaar kan zowel in Nederland, als daarbuiten worden gehouden. Er zijn veel verschillende manieren om invulling te geven aan een tussenjaar: vrijwilligerswerk, talencursus, reizen, werken, high school of college, enzovoort. De ruime mogelijkheden en vele aanbieders maken het voor jongeren en andere direct betrokkenen niet gemakkelijk om een keuze te maken.

Waarom een tussenjaar?

Leerlingen gebruiken het tussenjaar om bepaalde werk- of studie-ervaringen op te doen. Uit onderzoek blijkt ook dat leerlingen met name inzetten op persoonlijke ontwikkeling tijdens een tussenjaar en dat ze dit willen bereiken door een combinatie van reizen en werken.

Informatie voor leerlingen

Informatie voor leerlingen, bijvoorbeeld over financiering, staat op de tussenjaarpagina van WilWeg. Ze kunnen een test doen om de mogelijkheden te ontdekken: de WilWegWijzer.

Decanen kunnen die website gebruiken voor het begeleiden van leerlingen in het keuzeproces rond een tussenjaar in het buitenland.

Aandacht voor jouw evenement

Organiseer je binnenkort een beurs of informatiebijeenkomst over een tussenjaar in het buitenland? En wil je dat aan zo veel mogelijk scholieren laten weten? Gebruik dan de nieuwe agenda van WilWeg.

Laat ons weten waar en wanneer jouw evenement plaatsvindt. Dan zorgen wij dat het in de agenda van WilWeg terecht komt. Deze service is gratis.

Laatste wijziging: 03-08-2017 12:02