Bordspel Globitrotter

Globitrotter is een bordspel dat nieuwsgierigheid prikkelt, interesse in andere landen en culturen stimuleert en jongeren een idee van de wereld bijbrengt. Met dit spel beschik je over een praktische en laagdrempelige lesmethode om actief aan de slag te gaan met internationale en interculturele vaardigheden.

Bestel Globitrotter

De basis voor internationalisering wordt vaak gelegd tijdens uitwisselingen en op schoolreizen, en natuurlijk ook al een stuk eerder: in het klaslokaal.

Met het bordspel Globitrotter reizen leerlingen de wereld rond en maken ze kennis met verschillende culturen. Wie lost interculturele dilemma’s het beste op, wie maakt de meeste sociale contacten en voltooit als eerste de reismissie?

Leerlingen komen door middel van het spel in aanraking met allerlei nieuwe culturele situaties, ontdekken verschillende interculturele strategieën en worden actief gestimuleerd om na te denken over vragen rondom cultuur en interculturele communicatie.

Eén spel kan door 5 leerlingen gespeeld worden. Je kunt ook een set van 5 spellen bestellen.

Doelgroep

Het spel is geschikt voor leerlingen uit alle leerjaren van het voortgezet onderwijs. Afhankelijk van het leerjaar en -niveau leidt het spel tot verschillende discussies en leermomenten.

Updates en trainingen

Onze partner Globi maakt regelmatig actuele, vakspecifieke informatie voor docenten online beschikbaar zodat het spel actueel blijft. Daarnaast organiseert Globi trainingen voor docenten.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het spel stuur ons dan een mail: .

Laatste wijziging: 20-02-2018 10:25