Lidmaatschap Nivo

Nivo is een landelijk netwerk voor scholen in het voortgezet onderwijs. De leden van het netwerk wisselen onderling kennis en ervaring uit op het gebied van internationalisering. Zowel beginnende als ervaren scholen kunnen lid worden van Nivo.

De leden van Nivo leren met en van elkaar. Via het netwerk blijven ze op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom internationalisering. Daarnaast krijgen de leden ondersteuning van onze adviseurs. Bijvoorbeeld bij het maken van een beleidsplan internationalisering. Of bij het aanvragen van subsidie.

Beginnende internationaliseerders

Het komt regelmatig voor dat middelbare scholen die willen internationaliseren niet goed weten waar ze moeten beginnen. Bij Nivo vinden zij inspiratie en advies. Het netwerk biedt deze scholen de helpende hand, zodat zij vol vertrouwen de eerste stappen kunnen zetten in internationalisering.

Ervaren internationaliseerders

Scholen die al ervaring hebben met internationalisering kunnen Nivo bijvoorbeeld gebruiken om lijn aan te brengen in hun internationale activiteiten. Het netwerk helpt om internationalisering te professionaliseren en het enthousiasme binnen de school te blijven voeden.

Doelen

De afkorting Nivo staat voor Netwerk internationalisering voortgezet onderwijs. Dit netwerk wil het volgende bereiken:

  • Elkaar (verder) stimuleren en ondersteunen om de kwaliteit en de omvang van internationale projecten te verhogen.
  • Met elkaar bijdragen aan de structurele inbedding en verankering van internationalisering in het onderwijs van de scholen.
  • Elkaar ondersteuning bieden om de leerlingen een basis van internationalisering mee te geven.
  • Met elkaar expertise verzamelen op het terrein van internationalisering en die onder elkaar verspreiden.

Voordelen

Lid zijn van Nivo biedt de school vele voordelen:

  • Deelname aan netwerkbijeenkomsten en conferenties.
  • Een jaarlijks schoolbezoek van een van onze adviseurs.
  • Gebruik maken van elkaars lesmateriaal voor internationale projecten.
  • Informatie delen via de online workspace.
  • Altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom internationalisering.
  • De juiste ondersteuning voor scholen die tto-school (tweetalig onderwijs) of Elos-school (grensverleggend onderwijs) willen worden.

Kosten

Jouw school is al lid van het netwerk Nivo voor € 1372 inclusief btw per kalenderjaar. Het lidmaatschap wordt elk jaar automatisch voortgezet. Wil je het lidmaatschap beëindigen, dan moet je voor 1 oktober opzeggen. De contributie voor het netwerk Nivo kan vallen onder de nascholingsactiviteiten binnen het schoolbudget.

Nivo aanmeldingsformulier 2017(21 kB)

Laatste wijziging: 29-06-2017 13:07