Winnaars

Informatie over de winnaars in 2016. Het thema was ‘KapiTaal: taaldiversiteit als rijkdom'.

Paris, ville de cinéma, Berlin Filmstadt

De eerste prijs gaat naar Paris, ville de cinéma, Berlin Filmstadt van het Carolus Borromeus College uit Helmond. Dit taalproject werkt aan alle taalvaardigheden en betrekt andere vakken bij de taallessen, zoals techniek, CKV en levensbeschouwing. Door de reis van de leerlingen naar het land van de doeltaal, verbeteren de leerlingen hun vaardigheid in die taal.

Het project krijgt ook de publieksprijs.

Shakespeare in havo 5

Shakespeare in havo 5 van mavo/havo Muurhuizen krijgt de tweede prijs en brengt leerlingen in contact met authentieke teksten. Door de combinatie van taallessen Engels met lessen als acteren en zwaardvechten, hebben de leerlingen veel plezier in de lessen en halen zij bewezen hogere resultaten.

Language Café

De derde prijs gaat naar Language Café van de Rotterdam Business School. Dit project maakt gebruik van het taalvaardigheidskapitaal in de organisatie, waarmee gewerkt wordt aan de waardering van de taal en van de collega’s die de talen spreken. De jury noemt het project goed georganiseerd en bewezen effectief. 

Keunst en Fleanwurk

Een eervolle vermelding is er voor het project Keunst en Fleanwurk. Dit project combineert taal met andere vaardigheden, waaronder techniek, en werkt aan cross-culturele competenties. Het project haalt de taal uit het stramien van schoolvak door Nederlands, Engels en Fries door elkaar te gebruiken. 

Laatste wijziging: 28-09-2017 12:23