Europees Talenlabel

Het Europees Talenlabel is een Europese prijs ter aanmoediging van innovatieve taalprojecten. Deze prijs wordt jaarlijks in elk deelnemend land uitgereikt. Het label beloont nieuwe technieken in vreemdetalenonderwijs, het verspreiden van kennis en daarbij het promoten van ‘good practices’.

Iedereen mag meedingen naar het Europees Talenlabel: van primair tot hoger onderwijs en van kleine school tot groot bedrijf.

De inschrijving voor het Europees Talenlabel 2017 is sinds 1 oktober 2017 gesloten.

Bevorderen van meertaligheid

De Europese Commissie bevordert meertaligheid onder Europeanen. Iedere Europese burger zou idealiter naast de moedertaal twee andere EU-talen beheersen.

Daarnaast moet het leren van talen leuk zijn en natuurlijk resultaat hebben. Hiervoor is meer nodig dan alleen klassikaal talenonderwijs. Nieuwe methoden zorgen ervoor dat leerlingen geïnspireerd en gemotiveerd raken. Daarom wil de Europese Commissie vernieuwende talenprojecten op allerlei onderwijsniveaus onder de aandacht brengen.

Het Europees Talenlabel draagt hieraan bij. Voor deze prijs komen talenprojecten in aanmerking die opvallen door een innovatieve, creatieve en originele aanpak.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Joany Doornik via 070 4260 200 of stuur een e-mail naar: .

Laatste wijziging: 02-10-2017 09:27