Partner vinden

Er zijn meer dan 450.000 docenten uit heel Europa aangesloten bij eTwinning. Hoe vind je dan de juiste match? Vul in ieder geval je profiel volledig in. Dat is de beste start.

Bekijk ons filmpje over hoe je een schoolpartner vindt in het buitenland. Of lees onze tips om een partner te vinden:

Profiel invullen

Vul bij eTwinning Live je profiel duidelijk en zo volledig mogelijk in. Vergelijk het met een datingsite. Als je daar je interesses niet invult, vind je ook geen leuke date.

Vul in jouw profiel in ieder geval deze dingen in:

  • je vakgebied;
  • de leeftijd van je leerlingen;
  • het onderwijsniveau van je leerlingen;
  • de thema’s waarover je een project zou willen doen.

Vul je profiel in in de taal waarin je aan de slag wilt met je leerlingen. Schrijf het bijvoorbeeld in het Duits als je wil dat jouw leerlingen in het Duits gaan samenwerken. Zo ben je beter vindbaar voor andere docenten die ook in het Duits aan de slag willen.

Bekijk ook het filmpje over hoe je je profiel aanpast.

Partnerforum

Op het partnerforum vind je projectideeën van andere docenten. Je kunt hier zoeken naar een idee dat je aanspreekt. Laat via het forum weten dat je geïnteresseerd bent en voeg deze docent toe aan jouw contacten. Pas als deze docent jouw contactverzoek heeft geaccepteerd kun je met elkaar samenwerken.

Je kunt ook zelf een projectidee posten op het partnerforum. Buitenlandse docenten die interesse hebben in jouw idee kunnen dan contact opnemen met jou. Ook nu geldt dat je pas kunt samenwerken als je een contactverzoek hebt geaccepteerd.

Uitgebreide zoekopdracht

Via het menu-item Personen in eTwinning Live kun je zoeken naar een partner. Via een uitgebreide zoekopdracht krijg je de beste resultaten. Als je de naam van een docent weet, kun je die snel terugvinden via de zoekbalk.

Contactseminar

Tijdens een contactseminar leer je buitenlandse eTwinning-docenten kennen en werk je een projectplan uit. Je moet nog tijdens het seminar een projectplan indienen. Na het seminar kun je meteen met je leerlingen aan de slag.

Kijk in de agenda wanneer het volgende contactseminar is.

Partnerfinding-webinar

Tijdens een partnerfinding-webinar kun je een partner vinden uit een eTwinning-plusland. De eTwinning-pluslanden zijn:

  • Armenië
  • Tunesië
  • Azerbeidzjan
  • Georgië
  • Oekraïne

Online cursus

Tijdens de online cursus ‘Ga van start met een eTwinning-project’ leer je hoe je een partner vindt, een project start en hoe de Twinspace werkt. De cursus bestaat uit 3 webinars van een uur.

We organiseren de cursus 3 keer per jaar waarvan 2 keer met Vlaanderen. Vaak vinden deelnemers tijdens de cursus al een partner.

Hulp nodig of vragen?

De helpdesk van eTwinning is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via en 070 4260 260.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van eTwinning. Daarin lees je onder andere voorbeelden van geslaagde eTwinning-projecten en hoe je een partner vindt. Hij verschijnt 7 keer per jaar.

Laatste wijziging: 02-05-2018 11:58