Nieuws

Zorg & Welzijn: prima vak voor internationale samenwerking

Vmbo-leerlingen op het Oosterlicht College in Vianen werken samen met Zweedse leerlingen aan beroepsgerichte vakken in de zorg. Welke verschillen en overeenkomsten zijn er tussen de gezondheidszorg in Zweden en Nederland? Hoe richt je bijvoorbeeld een huis in voor ouderen met dementie? Zo leren de leerlingen van elkaar en over elkaars land. Belangrijk om te ervaren: grensoverschrijdend leren past prima bij het vmbo. Daarom zet eTwinning het project Caring en Sharing in de spotlights.

Lees het nieuwsbericht

Taal en Kunst in eTwinning: een gouden combi

Internationaal samenwerken met eTwinning geeft een taal- en kunstproject extra ‘schwung’ en inhoud, vindt docente Carin van den Berg. Leerlingen in Nederland en Spanje schilderden portretten van elkaar en maakten schilderijen in de stijl van Mondriaan en Picasso. 

Lees het nieuwsbericht

Waarom jij niet alles zelf hoeft na te kijken van je leerlingen

Op de Dag van de Franse taal lichten wij een kort en krachtig eTwinning-project toe, dat Iegte de Jong, docente Frans, uitvoerde met leerlingen uit Frankrijk. De leerlingen kijken elkaars werk na, leren de taal en worden nieuwsgierig naar elkaar. Als dat geen win-win is, oftewel gagnant-gagnant!

Lees het nieuwsbericht

Winnaars eTwinningprijs 2016

Drie scholen kregen hun prijs voor het beste eTwinning-project van het afgelopen schooljaar uitgereikt op de jaarlijkse eTwinning-conferentie.

Lerares Clair Haan, van CBS het Stroomdal en CBS de Rietzanger, won met haar project Step by step. Dennis Jurhill van het St. Michaël College viel met het project Better eSafe than sorry in de prijzen. Amanda van Dijk en Bart Tip van het Carolus Clusius College en Orfeo Internationaal Gymnasium wonnen met het project Migrants and refugees.

Lees het nieuwsbericht

Kleuters maken Engelse instructiefilm voor Poolse leeftijdsgenoten

Leerlingen uit groep 1 en 2 die zelf, in het Engels, een instructiefilm maken over een kunstproject voor leerlingen van een Poolse school? Het kan en het werkt, zo blijkt op CBS Het Stroomdal in Zuidlaren. De school wisselt creatieve lessen uit met onder andere Polen en gebruikt daarvoor zelfgemaakte instructiefilms. Reden voor Nuffic om deze innovatieve aanpak de titel Project in de Spotlight toe te kennen. 

Lees het persbericht

eTwinning-project AIMS wint Europese Prijs!

Voor het eerst in lange tijd heeft een Nederlands project, in de categorie Engelse Taal, de Europese Prijs gewonnen. Uit meer dan 200 internationale projecten kwamen Erik Atsma en Bob Naber, docenten aan het Hervormd Lyceum West in Amsterdam, met hun wiskunde project Alternatives for Innovative Maths Study (AIMS) het beste uit de competitie. Op 19 april nemen ze samen met hun buitenlandse projectpartners in Brussel hun prijs in ontvangst.

eTwinning-prijs

Persbericht Hervormd Lyceum West wint Europese Prijs 

De Nationale eTwinning Dag was een groot succes!

In minder dan een minuut een indruk krijgen van deze dag? Bekijk dan onderstaande video.

Terugblik op de Nationale eTwinning dag 7 oktober 2015 from eTwinninghelpdesk on Vimeo.

Meer dan 500 leerkrachten uit 39 landen namen deel aan de jaarlijkse eTwinning-conferentie in Rome

Van 27 tot 29 november kwamen meer dan 500 van de meest innovatieve leerkrachten en onderwijsexperts uit heel Europa samen in Rome voor de 10e jaarlijkse eTwinning-conferentie. Het onderwerp van de conferentie dit jaar was “Opening Education” en hoe eTwinning creativiteit en innovatie in zowel leer- als onderwijsactiviteiten kan bevorderen.

Bekijk de afsluitende video van de conferentie

Jaarlijkse eTwinning Bijeenkomst ‘De reis naar online onderwijs’

Op 1 oktober werden de jaarlijkse eTwinning prijzen uitgereikt aan de beste projecten van het afgelopen schooljaar. Klik voor meer informatie over de winnende projecten hier. In een videoboodschap opende Eurocommissaris Neelie Kroes de feestelijke bijeenkomst met verschillende workshops rondom de nieuwste trends op het gebied van online kennisdeling in het onderwijs.

eTwinning feliciteert CSG Willem van Oranje

Uit de 130 beste projecten zijn ze gekozen tot het állerbeste project van Europa. Het project Health4life van de Christelijke Scholengemeenschap Willem van Oranje uit Oud-Beijerland wint de hoofdprijs in de categorie 12 tot en met 15 jaar in de Europese competitie voor eTwinning-projecten. Met scholen uit zes landen werkten ze aan een project over de gevolgen van slechte gewoontes. In het filmpje vertellen de projectpartners wat ze in het project hebben gedaan.

Lees het persbericht

Laatste wijziging: 28-03-2017 09:51
Kwam deze informatie van pas?