Hoe werkt eTwinning?

“Ik vind het erg leuk om zo intensief contact te hebben met collega's in het buitenland. Het blijkt dat de drie deelnemende scholen op een verschillende manier met wiskunde omgaan. Niet alleen zijn er verschillen in niveau, ook de manier van lesgeven verschilt. Ook voor de school zijn de internationale contacten positief. Door het eTwinningproject trekt de afdeling tweetalig onderwijs meer aandacht.” - Erik Atsma, docent wiskunde, Hervormd Lyceum West, Amsterdam.

Voor eTwinning hoef je geen computerwonder te zijn, er zijn geen kosten aan verbonden en je kunt direct aan de slag. Voor ondersteuning kun je bovendien terecht bij de helpdesk.

eTwinning in 3 stappen:

1. Registreren

Je registreert jouw school kosteloos via www.etwinning.net. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

2. Partner zoeken

Na registratie krijg je toegang tot de database met ruim 350.000 geregistreerde leerkrachten in Europa. Je kunt hier zoeken naar projectpartners die aan jouw verwachtingen voldoen. Je kunt onder meer selecteren op thema, leeftijd en land.

3. Een online project starten

Een eTwinning-project wordt uitgevoerd door docenten van minstens twee verschillende Europese landen. De samenwerking kan vakgebonden of vakoverstijgend zijn. Wanneer je een of meerdere partner(s) gevonden heeft, registreer je jouw project. Hierna krijg je toegang tot je eigen afgeschermde projectruimte (de TwinSpace).

Ondersteuning

eTwinning kan ook dienen als ondersteuning bij andere programma’s van Nuffic. Bijvoorbeeld als ‘tool’ bij Erasmus+ partnerschappen of als ondersteuning bij tweetalig onderwijs.

Laatste wijziging: 30-06-2017 09:21