In onderstaande tabel kun je het niveau van Sri Lankaanse diploma's vinden. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.

Werken in Nederland

Wil je weten of je met een bepaald Sri Lankaans diploma kunt werken in Nederland? Ga dan naar Werken in Nederland met een buitenlands diploma.

Studeren in Nederland

Wil je weten of je met je Sri Lankaanse diploma kunt studeren in Nederland? Ga dan naar Studeren in Nederland met een buitenlands diploma.

Diploma Vergelijkbaar met NLQF-niveau EQF-niveau
General Certificate of Education (Ordinary Level) met 6 vakken met een A, B of C ruim een vmbo-t-diploma 2 2
General Certificate of Education (Ordinary Level) met 6 vakken met een A, B of C + het General Certificate of Education (Advanced Level) met ten minste een Ordinary Pass (S) voor 3 vakken en een score van ten minste 30% voor de Common General Test een havodiploma 4 4
Honours Bachelor een bachelor in het hbo of 2 jaar wo 6 6

Let op:

  • NLQF = Dutch Qualifications Framework (Nederlands kwalificatieraamwerk).
  • EQF = European Qualifcation Framework (Europees kwalificatieraamwerk).
  • Het EQF-/NLQF-niveau zegt niet zozeer iets over de studie-inspanning of -inhoud, maar wel over wat iemand kan en weet als een bepaald leerproces is afgerond.
  • Meer informatie over de Nederlandse diploma’s kun je vinden via onze webpagina’s over het Nederlandse onderwijssysteem.
  • SBB, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, waardeert buitenlandse diploma’s en opleidingen op vmbo- en mbo-niveau. De waardering kan afwijken wanneer SBB het diploma waardeert voor toelating tot een mbo-opleiding of werk.