Terug naar boven

WilWeg-materiaal

Een goede voorbereiding van een stage of uitwisseling in het buitenland begint met WilWeg.

Op www.wilweg.nl vinden studenten informatie over mogelijkheden, beurzen, praktische tips voor de voorbereiding en landeninformatie. Ook staan er verhalen van andere studenten.

Gebruik het WilWeg-promotiemateriaal om je studenten enthousiast te maken. Je kunt de posters en flyers downloaden en een gratis promotiepakket aanvragen voor je school. Dit ontvang je dan per post.

Promotiepakket bestellen

Bekijk de flyer 'Elif liep stage in Spanje' (623,97 kB)

Bekijk de poster 'Elif liep stage in Spanje' (1,40 MB)

WilWeg in je les

Wil je een presentatie geven aan je studenten over stage lopen in het buitenland? Laat dan het WilWeg-webinar zien of gebruik zelf de WilWeg-presentatie. In de lesbrief 'Aan de slag met WilWeg' lees je hoe je studenten kunt voorlichten over praktijkleren in het buitenland.

WilWeg-webinar voor mbo-studenten

WilWeg-presentatie‌ voor mbo-studenten (2,75 MB)

Lesbrief 'Aan de slag met WilWeg'‌ (186,22 kB)

Bij stage in het buitenland kun je het keuzedeel internationaal II inzetten. Naast de beroepsvaardigheden is er aandacht voor interculturele vaardigheden, omgaan met nieuwe situaties en kennismaken met andere culturen. Tip: gebruik de Lesbrief WilWeg ter voorbereiding.

Filmpjes buitenland

Mbo-studenten vertellen over hun buitenlandervaring. Je kunt deze filmpjes gebruiken om studenten te enthousiasmeren voor een tijd in het buitenland.

Waarom stage in het buitenland?

Leven in het buitenland

Wat moet ik regelen?

Buitenlandambassadeurs

WilWeg-ambassadeurs zijn studenten die terug zijn van een studie of stage in het buitenland. Ze lopen over van enthousiasme en helpen graag andere studenten op weg met hun buitenlandervaring.

Zet ook buitenlandambassadeurs in op jouw school. Studenten vinden het prettig om met leeftijdsgenoten ervaringen uit te wisselen. Nuffic biedt een ambassadeurstraining en een netwerk om ervaringen te delen met andere ambassadeurs.

Wat doen WilWeg-ambassadeurs?

  • Andere studenten enthousiasmeren voor een buitenlandervaring
  • Voorlichting en presentaties geven op school
  • Individuele vragen van studenten beantwoorden
  • Obstakels signaleren voor een buitenlandervaring
  • Ervaringsverhalen online en via social media delen
  • Op regionale en landelijke beurzen staan

Social media

Studenten kunnen hun vragen stellen via Facebook of Instagram van WilWeg. Heeft je school een Facebookpagina of een eigen promotiefilm gericht op studenten met plannen om naar het buitenland te gaan? Laat het ons weten: wilweg@nuffic.nl. We kunnen je Facebookpagina 'liken' en je promotiefilmpjes op ons YouTube-kanaal zetten (maximaal 3 per inzender).

Ken je een enthousiaste student die op dit moment in het buitenland verblijft en hiervan verslag wil doen? Dan kan dat via onze Instagram takeover-actie. Elke week vertelt een andere student op het WilWeg-Instagram account zijn verhaal. Ook kunnen ze hun buitenlandervaring delen via WilWeg.

Nieuwsbrief

Studenten kunnen zich inschrijven voor de WilWeg-nieuwsbrief die 4 keer per jaar verschijnt. Hierin staan nieuws en tips over naar het buitenland gaan en aankondigingen voor evenementen en webinars die WilWeg organiseert.

Meld je aan voor de WilWeg-nieuwsbrief