Inspiratieplein conferentie Grensverleggend leren
Op woensdag 6 november staat de Rijtuigenloods in Amersfoort volledig in het teken van Grensverleggend leren: dichtbij, ver weg en voor iedereen. Met een programma vol praktische tips en nieuwe ideeën kan een plein gevuld met een inspirerend aanbod van onze kennispartners niet ontbreken.
Welke partners kun je verwachten?
Laat je inspireren door onze kennispartners die zich op verschillende manieren bezig houden met internationalisering, taal en wereldburgerschap in het onderwijs. Op het Inspiratieplein vind je bijvoorbeeld:
British Council
British Council zet zich in voor een sterke verbinding tussen het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld. Ze ondersteunen individuen in meer dan 200 landen door hen de vaardigheden en het zelfvertrouwen te geven om hun leven te transformeren en te werken aan een betere wereld, door het verkennen van creatieve ideeën, het leren van Engels en het behalen van internationaal erkende kwalificaties.
Vol enthousiasme en creativiteit helpen ze ook in Nederland leerlingen zelfvertrouwen te krijgen bij het leren van de Engelse taal. Onder andere door het aanbieden van cursussen Engels, helpen bij studeren in het Verenigd Koninkrijk en faciliteren van de IELTS-test, ’s werelds populairste examen in de Engelse taal.
Globi
Globi staat voor contact met de wereld vanuit eigen identiteit. Voor verbinding maken met de (culturele) ander, met zelfkennis en zelfverzekerdheid als basis. Globi ondersteunt het onderwijs om een eigen invulling te geven aan burgerschap, wereldburgerschap en interculturele samenwerking. Dat doen ze met docententrainingen, adviestrajecten, leerlingactiviteiten, (les)materialen en het spel Globi-Trotter.
Een van de trainingen die Globi aanbiedt waar op dit moment het meeste vraag naar is, is Cultuur in dialoog – Oefenen met schurende gesprekken. Nieuwsgierig naar deze training? Noa de Zeeuw en Rosanna Severs van Globi geven deze in de vorm van een werkatelier tijdens de conferentie in november. Daarnaast geven Haitske van de Sande en Margriet Dijkstra van Globi de best practice ‘Wereldburgerschap in ons curriculum – hoe onze leerlingen grenzen verkennen en verleggen’.
Verder zijn ook de volgende partners op het Inspiratieplein aanwezig:
-
BRICKS van Eduhint – biedt lesmateriaal speciaal voor het tweetalig onderwijs voor de vakken biology, history, geography, global studies, social studies en visual arts. Het lesmateriaal gaat uit van de CLIL-methode en heeft aandacht voor taalvaardigheid, wereldburgerschapsontwikkeling en persoonsontwikkeling.
-
Global Education – helpt je wereldburgerschap en internationalisering op zo veel mogelijk manieren te implementeren in studie(reis)programma’s. Want hoe leuk is het om met een leeftijdsgenoot je grenzen te verleggen en je samen te verdiepen in elkaars werelden.
-
Holmwoods Onderwijs – ontwikkelt Engels en Duits lesmateriaal waarmee leerlingen op een actieve en motiverende manier in het dagelijks leven met de taal aan de slag gaan.
-
Pearson Benelux – biedt als werelds grootste educatieve uitgever leermiddelen en toetsen aan voor het vak Engels, met daarbij aandacht voor future skills, wereldburgerschap en inclusiviteit.
-
Practicum Educatief – is gespecialiseerd in (meertalige) boeken én complete lesmethodes in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans.
-
Simulise – helpt leerlingen met behulp van diverse opdrachten inzicht te krijgen in hun sterke én te ontwikkelen kanten en deze vast te leggen in een online portfolio.
-
Schoolblocks – ontwikkelt toekomstgericht lesmateriaal om leerlingen voor te bereiden op hun plek in de maatschappij. Leer bijvoorbeeld alles over Taaldorp 360: dé tool om je leerlingen te helpen bij het spreken van Engels, Duits en Frans.
-
Apprentice – biedt een digitale leeromgeving waar zowel leerlingen als leraren terecht kunnen voor het delen en creëren van kennis en content. Ook kun je bij Apprentice terecht voor jaarboeken en schoolkranten.
-
EarlyBird – begeleidt basisscholen en de kinderopvang bij het (vroeg) invoeren van kwalitatief goed Engels en wereldburgerschap, onder andere met een uniek programma voor peuters en (CLIL-)lesmateriaal voor basisscholen.
- National Geographic Learning – helpt leraren Engels via lesmaterialen en partnerschappen met National Geographic en TED om hun leerlingen, met enthousiasme en oog voor de wereld, op te leiden tot de leiders van de toekomst.
- Fawaka – leert jongeren om zorg te dragen voor zichzelf, elkaar en de planeet. Dit doen ze met educatieve programma’s over wereldburgerschap, (duurzaam) ondernemerschap en inclusie. Daarnaast kunnen ze jouw school helpen met die thema’s in de onderwijspraktijk en het curriculum te verankeren.
- Oxford University Press – zet zich in om het leren van de Engelse taal wereldwijd te bevorderen. Als onderdeel van de Universiteit van Oxford bundelen ze hun ervaring, expertise en onderzoek om een breed scala aan middelen te creëren die miljoenen mensen helpen bij het leren van Engels.
-
Travel Inventive – organiseert schoolreizen die zijn ontworpen om wereldburgerschap in de praktijk te brengen. Van het ontdekken van verschillende samenlevingen tot het leren van andere politieke systemen. Met hun reizen bezoek je locaties waar globalisering en diversiteit tastbaar wordt.
- Optima - biedt een innovatieve manier om Engels te leren: met hun online platform kunnen leerlingen overal en altijd flexibel Engels leren op hun eigen niveau. Hierbij krijgen ze stap-voor-stap-begeleiding en feedback van ervaren docenten.
Benieuwd naar wat er nog meer op de conferentie te beleven is? Op de pagina Conferentie Grensverleggend leren: dichtbij, ver weg en voor iedereen vind je alle informatie.
Ook interesse in een stand op het Inspiratieplein?
De kennispartners hierboven waren je al voor. Wil jij er ook bij staan? We kijken graag met je mee naar een mogelijke plek. Een greep uit de voordelen:
- Door de vrije festivalopzet heb je de hele dag door continue aanloop bij je stand.
- Extra opvallen? Lever een poster aan voor de extra posterwand, dat maakt je extra zichtbaar.
- Kies je voor een grote stand? Dan mag je ook een kennispartner-infosessie geven in een daarvoor gereserveerde ruimte! Informatie over onze sessies vind je op Overzicht sessies conferentie Grensverleggend leren.
Meer weten over alle opties? Neem dan contact op met Danielle Immers: events@nuffic.nl.