Wereldburgers op Unesco-scholen

meer over:
Unesco-scholen werken met de thema’s uit de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN. Daarnaast hebben zij ruime ervaring opgebouwd met wereldburgerschap.
Combinatie logo's Linq - TTO - Global Citizen Network

Leerlingen aan de slag met Wereldburgerschap. Het mooiste is als je als Unesco-school je leerlingen zo weet te motiveren dat ze zelf aan de slag gaan als wereldburgers. Het gebeurde op het Porta Mosana College en het Grotius College.

In deze workshop vertellen leerlingen van deze scholen over hun projecten. Marieke Brugman schetst vervolgens de omgeving waarbinnen dat gebeurt op een Unesco-School.

Unesco is verantwoordelijk voor het onderwijsdoel (SDG4) van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties: het verzorgen van goed onderwijs voor iedereen. Een subdoel daarvan gaat over wereldburgerschap en duurzame ontwikkeling.

Het Unesco-scholennetwerk (11.000 scholen wereldwijd, 55 in Nederland) heeft deze thema’s dan ook als kern. Dit netwerk probeert bij te dragen aan het realiseren van SDG 4 én aan de missie van Unesco: “creating peace in the minds of men and women”.

Praktische informatie

Spreker: Marieke Brugman en coördinator Unesco-school
Thema: Wereldburgerschap
Werkvorm: Workshop
Doelgroep: vmbo, havo, vwo
Niveau: beginner, gevorderd

Dit is workshop B16 van de Conferentie Taal en Wereldburgerschap in het vo. Bekijk alle workshops.

Wereldburgerschap op de basisschool

10 januari 2020
Hoe geven basisscholen vorm aan wereldburgerschap? Dit is deel 2 van onze serie met inspirerende tips en tricks. "Kijk naar het grotere plaatje en sta daarvoor open."

Internationalisering op de basisschool? Wat komt er bij kijken

9 december 2019
Van wereldburgerschap tot op jonge leeftijd meerdere talen leren. Praktisch aan de slag met gelijkgestemden.

Conferentie: 'Taal en wereldburgerschap in het basisonderwijs? Yes, ja bitte, oui!'

27 maart 2020 09:00 - 16:30
De ReeHorst, Ede
Wil je beginnen met wereldburgerschap, vvto of uitwisselen? Of ben je toe aan de volgende stap? Kom dan naar dé conferentie over internationalisering in het primair onderwijs.