Week van de Internationale Student 2020

Tijdens de Week van de Internationale Student zetten hogeronderwijsinstellingen en mbo-scholen in heel Nederland studenten met internationale ervaring in de schijnwerpers.

Het gaat hierbij ook om Nederlandse studenten die in het buitenland hebben gestudeerd of willen studeren.

We vieren de Week van de Internationale Student elk jaar rond de Dag van de Internationale Student (17 november).

In 2020 vindt de Week van de Internationale Student plaats van maandag 16 tot zaterdag 21 november.

Wil je meedoen? Neem dan contact met ons op via: wotis@nuffic.nl

Hoogtepunten 2019

We willen iedereen die heeft deelgenomen aan de afgelopen Week van de Internationale Student (15-22 november 2019) hartelijk bedanken.

Het thema was: Wat levert internationale ervaring op? We brengen graag een paar hoogtepunten onder je aandacht.

Samen met onder meer de Universiteit Leiden en MBO College Airport maakten we een podcastreeks over de voordelen van een internationale ervaring. Beluister de 4 afleveringen in dit podcastoverzicht.

De faculteit SportMarketing & Management van de Hogeschool Rotterdam nodigde José Bonal van de Real Madrid Academy uit. Hij inspireerde zijn studenten door zijn internationale ervaringen te delen. Ook de modeshow op Hogeschool Zeeland trok onze speciale aandacht. Evenals de verschillende activiteiten voor medewerkers en studenten van de Fontys Hogescholen en de HAN.

We zijn verheugd dat sinds het afgelopen jaar ook mbo-instellingen deelnemen. We hopen ook dit jaar meer instellingen te bereiken en enthousiasmeren.

Contact

Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over de Week van de Internationale Student? Mail ons via wotis@nuffic.nl.

Met persvragen kun je contact opnemen met onze persvoorlichter.

Netwerk Mobstacles in actie tegen corona-knelpunten

7 april 2020
Het coronavirus stelt internationale studenten en medewerkers voor acute uitdagingen. Het netwerk Mobstacles zet zich in voor een hoger onderwijs zonder mobiliteitsobstakels.

Heimwee is eigenlijk superleerzaam

13 januari 2020
Veel studenten die in het buitenland studeren, kampen met heimwee. Het doet veel met ze en juist daarom is het leereffect groot. Hoe gaan jouw studenten om met heimwee en hoe kan je ze daarbij helpen?