Week van de Internationale Student 2019

meer over:
Tijdens de Week van de Internationale Student zetten hogeronderwijsinstellingen en mbo-scholen in heel Nederland studenten met internationale ervaring in de schijnwerpers.

Het gaat hierbij ook om Nederlandse studenten die in het buitenland studeren of hebben gestudeerd.

We vieren de Week van de Internationale Student elk jaar rond de Dag van de Internationale Student (17 november). Dit jaar vindt de week plaats van 16-22 november.

Internationale ervaring opdoen is goed voor de persoonlijke en professionele groei van zowel Nederlandse als internationale studenten. Daar is de Week van de Internationale Student dit jaar op gericht: wat levert internationale ervaring je als student op?

Studenten die een tijd in het buitenland doorbrengen, doen een unieke ervaring op. Die ervaring verbindt ze, en daar willen we gebruik van maken. Deze week is een ideaal moment om andere studenten enthousiast te maken om deze sprong ook te wagen.

Doe mee

Help ons om er opnieuw een geslaagde Week van de Internationale Student van te maken!

Organiseer een activiteit

Organiseer een activiteit en meld deze bij ons aan. Het zou fijn zijn als je je richt op het thema van deze editie: wat levert internationale ervaring studenten op? Wij vermelden je activiteit op onze website en brengen het onder de aandacht via social media.

Meld je activiteit aan


Studio WotIS

Zowel Nederlandse als internationale studenten kunnen meepraten tijdens Studio WotIS: 4 livesessies op Facebook over onderwerpen die verband houden met het thema van dit jaar. Study in Holland, WilWeg, Erasmus+, het Holland Alumni network en het Orange Knowledge Programme organiseren deze sessies samen.

Promotiematerialen

Wil je meehelpen om de Week van de Internationale Student onder de aandacht te brengen? Gebruik dan onderstaande promotiemiddelen.

Je kunt ze downloaden en verspreiden. In de uitnodiging kun je zelf je evenement toevoegen. Gebruik de PowerPoint-slides om de week aan te kondigen op schermen.
Wil je de A2-poster (2 versies) of ansichtkaart als drukwerk? Vraag dan de drukwerkbestanden op via wotis@nuffic.nl.

Logo week van de internationale student 2019‌ (13.0 kB)

Uitnodiging week van de internationale student 2019‌ (1.6 MB)

Powerpoint slides week van de internationale student 2019‌ (4.8 MB)

A2-poster week van de internationale student 2019 versie 1‌ (564.3 kB)

A2-poster week van de internationale student 2019 versie 2‌ (499.2 kB)

Ansichtkaart week van de internationale student 2019‌ (63.1 kB)

Social post week van de internationale student 2019‌ (300.9 kB)

Podcast-roadshow

We hebben dit jaar een speciaal evenement: de podcast-roadshow. Tijdens de week gaan we met een mobiele studio langs bij Universiteit Leiden, Hogeschool Rotterdam en MBO College Airport om een podcast op te nemen met een livepubliek. In de podcasts vertellen studenten wat hun internationale ervaring allemaal heeft opgeleverd.

Hou Nuffic Actueel in de gaten tijdens de Week van de Internationale Student en luister naar de 3 podcasts.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over de Week van de Internationale Student? Mail ons via wotis@nuffic.nl.

Met persvragen kun je contact opnemen met onze persvoorlichter.

Heimwee is eigenlijk superleerzaam

13 januari 2020
Veel studenten die in het buitenland studeren, kampen met heimwee. Het doet veel met ze en juist daarom is het leereffect groot. Hoe gaan jouw studenten om met heimwee en hoe kan je ze daarbij helpen?

Nederlandse student centraal in Week van de Internationale Student

11 november 2019
Van 16 tot en met 22 november vindt weer de Week van de Internationale Student plaats. Hogescholen, universiteiten en mbo-scholen door het hele land doen mee.