Week van de Internationale Student 2019

meer over:
Tijdens de Week van de Internationale Student zetten hogeronderwijsinstellingen en mbo-scholen in heel Nederland studenten met internationale ervaring in de schijnwerpers.

Het gaat hierbij ook om Nederlandse studenten die in het buitenland studeren of hebben gestudeerd.

We vieren de Week van de Internationale Student elk jaar rond de Dag van de Internationale Student (17 november). Dit jaar vindt de week plaats van 16-22 november.

Internationale ervaring opdoen is goed voor de persoonlijke en professionele groei van zowel Nederlandse als internationale studenten. Daar is de Week van de Internationale Student dit jaar op gericht: wat levert internationale ervaring je als student op?

Studenten die een tijd in het buitenland doorbrengen, doen een unieke ervaring op. Die ervaring verbindt ze, en daar willen we gebruik van maken. Deze week is een ideaal moment om andere studenten enthousiast te maken om deze sprong ook te wagen.

Doe mee

Help ons om er opnieuw een geslaagde Week van de Internationale Student van te maken!

Organiseer een activiteit

Organiseer een activiteit en meld deze bij ons aan. Het zou fijn zijn als je je richt op het thema van deze editie: wat levert internationale ervaring studenten op? Wij vermelden je activiteit op onze website en brengen het onder de aandacht via social media.

Meld je activiteit aan

Studio WotIS

Zowel Nederlandse als internationale studenten kunnen meepraten tijdens Studio WotIS: 3 livesessies op Facebook over onderwerpen die verband houden met het thema van dit jaar. Study in Holland, WilWeg, Erasmus+, het Holland Alumni network en het Orange Knowledge Programme organiseren deze sessies samen.

Podcast-roadshow

We hebben dit jaar een speciaal evenement: de podcast-roadshow. Tijdens de week gaan we met een mobiele studio langs bij 3 instellingen en scholen om een podcast op te nemen voor een livepubliek. In de podcasts vertellen studenten wat hun internationale ervaring allemaal heeft opgeleverd.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over de Week van de Internationale Student? Mail ons via wotis@nuffic.nl.

Met persvragen kun je contact opnemen met onze persvoorlichter.

Hospita neemt het op tegen huisjesmelker

11 september 2019
Een kamer van 24 vierkante meter voor een redelijke prijs, met hulp bij praktische zaken. Daar kan de Poolse Michal binnenkort op rekenen, dankzij hospita Gerda Zaalberg. “Als het mijn kind was, zou ik dat ook graag willen.”

Nuffic op de EAIE 2019

26 augustus 2019
Nuffic is ook dit jaar met Nederlandse onderwijsinstellingen aanwezig op de EAIE-conferentie, hét Europese netwerk-evenement voor hogeronderwijsinstellingen.

Week of the International Student 2019

16 november 2019 09:00 - 22 november 2019 23:00
Verschillende locaties
Activiteiten van onderwijsinstellingen in heel Nederland.