Wat is WilWeg?

Met WilWeg bereiden we studenten en scholieren voor op een buitenlandervaring. Of het nu gaat om een tussenjaar, studie of stage - we helpen ze een eind op weg door ze goed te informeren.
Logo WilWeg

We hebben daarvoor verschillende soorten promotiemateriaal en tools.

Er is ook uitgebreide informatie over WilWeg voor mbo-studenten.

Website

Waar moet je aan voldoen om aan een universiteit in Canada te kunnen studeren? Hoe vind je een goede stageplaats op Curaçao? En hoe zit het met visa, woonruimte en dagelijkse kosten?

Op de website www.wilweg.nl staat het antwoord op dit soort vragen. Je vindt er ook ervaringsverhalen van studenten die net terug zijn. Zo kunnen jouw studenten goed voorbereid op reis.

Beursopener

Beursopener is een zoekmachine voor studiebeurzen. Nederlandse studenten die naar het buitenland gaan voor studie, stage of onderzoek kunnen deze gebruiken als ze extra financiering willen.

Ga naar Beursopener

Heb je een beurs die nog niet in Beursopener staat en wil je die laten opnemen in de zoekmachine?

Zet jouw beurs in Beursopener

WilWegWijzer

De WilWegWijzer helpt scholieren en studenten bij hun keuzeproces voor een tussenjaar, studie of stage in het buitenland.

Ga naar de WilWegWijzer

Folders en filmpjes

In de serie WilWeg-videotestimonials vertellen Nederlandse studenten over hun verblijf in het buitenland. Bekijk de filmpjes op het YouTubekanaal van WilWeg.

Het WilWeg-logo kun je downloaden:

WilWeg-logo‌ (123.3 kB)

Daarnaast hebben we ook gratis flyers, brochures en posters. Een aantal exemplaren is ook gedrukt te bestellen.

Bestel brochures of posters

WilWeg op social media

WilWeg is ook te vinden op social media. Scholieren en studenten kunnen ons vragen stellen op Facebook, filmpjes bekijken op YouTube en verhalen van andere studenten volgen op Instagram.

WilWeg en jouw studenten

Je studenten kunnen ons Instagram-account een weekje overnemen, ervaringsverhalen aanleveren of voor WilWeg bloggen of vloggen. We zoeken bovendien ieder jaar in mei nieuwe WilWeg-ambassadeurs. Dat zijn studenten die zo enthousiast zijn geworden van hun buitenlandervaring, dat ze er graag over vertellen aan andere studenten.

WilWeg op jouw evenement

Organiseer je een beurs of bijeenkomst over studie, stage of tussenjaar in het buitenland? En wil je dat WilWeg daar bij is? Of wil je jouw evenement onder de aandacht brengen bij scholieren of studenten?

WilWeg en jouw evenement

Contact

Neem voor meer informatie over WilWeg contact op met ons.

Buitenlandervaring voor veel studenten op losse schroeven

23 juni 2020
Studieplannen onder de loep

Heimwee is eigenlijk superleerzaam

13 januari 2020
Veel studenten die in het buitenland studeren, kampen met heimwee. Het doet veel met ze en juist daarom is het leereffect groot. Hoe gaan jouw studenten om met heimwee en hoe kan je ze daarbij helpen?