Wat is Nivo?

Vind je het lastig om goede internationaliseringsactiviteiten te organiseren? Of wil je meer lijn aanbrengen in alle internationale activiteiten van je school? Dan kunnen wij je helpen.

De leden krijgen ondersteuning van onze adviseurs en wisselen kennis en ervaring uit op het gebied van internationalisering. Je kunt zowel als beginnende als ervaren school lid worden.

Kennismakingsgesprek

Wil je weten of Nivo iets is voor jouw school? Vraag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Vraag een kennismakingsgesprek aan

Een kennismakingsgesprek kan gewoon bij jou op school. Samen kijken we welke ondersteuning jouw school het beste kan gebruiken. Wij kunnen je zowel incidentele als structurele ondersteuning geven. Net wat het beste bij je past.

Wat levert Nivo mijn school op?

Het is belangrijk om als school in te spelen op de internationale samenleving. We komen steeds vaker in contact met andere talen en culturen, waardoor het belangrijk is om leerlingen al vroeg op te leiden tot wereldburger.

Als je net begint met internationaliseren vind je bij Nivo inspiratie en advies. Als je al ervaring hebt kun je Nivo gebruiken om internationalisering binnen je school te professionaliseren en lijn aan te brengen in je internationale activiteiten.

Wat levert Nivo mijn leerlingen op?

Je kunt je leerlingen een diplomasupplement uitreiken. Dit is een bijlage bij het middelbareschooldiploma waarmee je leerling aantoont waaruit zijn internationale ervaring bestaat. Als school kies je de onderdelen die voor je leerling van toepassing zijn. Die vul je verder in op het diplomasupplement.

Voordelen lidmaatschap

De voordelen van het lidmaatschap op een rijtje:

  • Een jaarlijks adviesgesprek over visie, beleidsplan of subsidie.
  • Deelname aan netwerkbijeenkomsten en conferenties.
  • Gebruik maken van elkaars lesmateriaal voor internationale projecten.
  • Informatie delen via de online workspace.
  • Toegang tot de helpdesk.
  • Altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom internationalisering.
  • Ondersteuning voor scholen die tto-school (tweetalig onderwijs) of Elos-school (grensverleggend onderwijs) willen worden.

Kosten lidmaatschap

Jouw school is al lid van het netwerk Nivo voor € 1372 inclusief btw per kalenderjaar. Het lidmaatschap wordt elk jaar stilzwijgend verlengd. Wil je het lidmaatschap beëindigen, dan moet je voor 1 oktober schriftelijk opzeggen. De contributie voor het netwerk Nivo kan vallen onder de nascholingsactiviteiten binnen het schoolbudget.

Meld je aan voor Nivo

Losse diensten

Van een aantal diensten kun je ook gebruik maken zonder lid te worden van het netwerk. Een los adviesgesprek of schoolbezoek kost € 295 inclusief btw. Je kunt ook diplomasupplementen bestellen en je gratis aanmelden voor de nieuwsbrief.

Prijzen voor digitale samenwerking Europese leerlingen

10 oktober 2018
Op 10 oktober reikten we prijzen uit aan de drie beste internationale eTwinningprojecten van het afgelopen schooljaar. In drie categorieën: primair, voortgezet en beroepsonderwijs.

Internationalisering in de lokale politiek

20 maart 2018
Hoe gaan lokale politici om met onderwerpen zoals globalisering, internationalisering en mondiale ontwikkelingen in hun gemeenten? En wat is de link met onderwijs?

Europese eTwinning-conferentie 'Cultural Heritage'

25 oktober 2018 van 14:00 tot 15:00
Warschau
Je ontmoet collega’s uit 42 Europese landen, er is een inspirerende keynote speaker en je volgt praktische workshops over internationaal samenwerken.

Studentenconferentie Teacher in Europe

8 mei 2019 van 09:00 tot 17:00
Katholieke Pabo Zwolle en de Pabo van Hogeschool Viaa, Zwolle
Een 3-daagse studentenconferentie over internationalisering, speciaal voor aankomende leraren.