Waarde van buitenlandse cijfers

We hebben een aantal overzichten gemaakt om buitenlandse en Nederlandse cijfers te vergelijken.

Het is niet eenvoudig om buitenlandse cijfers te vergelijken met Nederlandse cijfers. Sommige landen gebruiken een heel ander cijfersysteem dan Nederland. Bovendien is het in sommige landen veel gemakkelijker om een hoog cijfer te halen dan hier.

Vergelijking cijfers in Europa

In onderstaand overzicht zie je in een oogopslag wat examencijfers in het voortgezet onderwijs in verschillende Europese landen waard zijn.

Cijfervergelijking examencijfers‌ (2.2 MB)

Cijfersystemen

De cijfersystemen van Nederland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zijn verschillend. Bekijk deze verschillen in Grading systems in the Netherlands, the US and the UK.

Grading systems in the Netherlands, the US and the UK‌ (73.0 kB) (Engelstalig)

Een korte beschrijving van de cijfersystemen van andere landen vind je in de beschrijvingen van buitenlandse onderwijssystemen.

60 jaar onderwijsvergelijking

10 december 2018
Elke dag werken 33 mensen bij Nuffic aan het waarderen van diploma’s van studenten en alumni vanuit de hele wereld. Dit jaar viert de afdeling onderwijsvergelijking haar 60e verjaardag.

Deense lof voor Nederlandse diplomawaardering

12 februari 2018
De erkenningsprocedures van Nuffic zijn snel en flexibel. Er is ook veel waardering voor onze grote inzet voor het verbeteren van erkenning in Europa.