Waarde van buitenlandse cijfers

We hebben een aantal overzichten gemaakt om buitenlandse en Nederlandse cijfers te vergelijken.

Het is niet eenvoudig om buitenlandse cijfers te vergelijken met Nederlandse cijfers. Sommige landen gebruiken een heel ander cijfersysteem dan Nederland. Bovendien is het in sommige landen veel gemakkelijker om een hoog cijfer te halen dan hier.

Vergelijking cijfers in Europa

In onderstaand overzicht zie je in een oogopslag wat examencijfers in het voortgezet onderwijs in verschillende Europese landen waard zijn.

Cijfervergelijking examencijfers‌ (2.2 MB)

Cijfersystemen

De cijfersystemen van Nederland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zijn verschillend. Bekijk deze verschillen in Grading systems in the Netherlands, the US and the UK.

Grading systems in the Netherlands, the US and the UK‌ (73.0 kB) (Engelstalig)

Een korte beschrijving van de cijfersystemen van andere landen vind je in de beschrijvingen van buitenlandse onderwijssystemen.

Nuffic publiceert 6 nieuwe landenbeschrijvingen

24 januari 2019
Nuffic heeft de afgelopen weken weer 6 nieuwe beschrijvingen van buitenlandse onderwijssystemen gepubliceerd: Costa Rica, Hongkong, Luxemburg, Kazachstan, Tunesië en Venezuela.

Automatische erkenning diploma’s hard nodig

20 februari 2018
In 2020 moeten alle landen binnen de Europese Hoger Onderwijs Ruimte (EHEA) elkaars bachelor- en masterdiploma’s automatisch gaan erkennen.