Verdergaan met eTwinning

Heb je een eTwinning-project gedaan en wil je dit vaker doen? Dan kun je een nieuw project beginnen of jezelf verder ontwikkelen.

Een nieuw project starten doe je bijvoorbeeld met een buitenlandse docent met wie je al hebt samengewerkt. Of met een nieuwe partner. Die vind je via eTwinning Live of tijdens een (online) bijeenkomst, zoals:

  • Professional Development Workshop (PDW)
  • eTwinning-conferentie
  • partnerfinding webinar
  • contactseminar

Professionalisering

Heb je de smaak van internationaliseren te pakken? En wil je je hierin verder professionaliseren? Volg dan een opleiding of (online) training.

eTwinning organiseert een aantal keer per jaar een Professional Development Workshop (PDW) voor docenten uit Europa. Dat zijn driedaagse opleidingen rond een pedagogisch thema, zoals het integreren van kunst en cultuur in de les.

Via de Teacher Academy op www.schooleducationgateway.eu kun je gratis (online) trainingen volgen. Denk aan ontwikkeling van 21e-eeuwse vaardigheden, projectgericht onderwijs en schoolleiderschap. Je kunt inloggen op School Education Gateway met je eTwinning account.

Internationalisering integreren in curriculum

Via het programma Erasmus+ kun je subsidie aanvragen om daadwerkelijk op uitwisseling te gaan. De voorwaarde is dat internationalisering wordt geïntegreerd in het curriculum van de school. Er zijn 2 mogelijkheden met Erasmus+:

  • subsidie voor leraren die naar het buitenland gaan voor scholing (Key Action 1).
  • subsidie voor leerlingen die op uitwisseling gaan naar de buitenlandse eTwinning-partner (Key Action 2).

Hulp nodig of vragen?

De helpdesk van eTwinning is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via etwinning@nuffic.nl en 070 4260 260.

Prijzen voor digitale samenwerking Europese leerlingen

10 oktober 2018
Op 10 oktober reikten we prijzen uit aan de drie beste internationale eTwinningprojecten van het afgelopen schooljaar. In drie categorieën: primair, voortgezet en beroepsonderwijs.

Internationalisering in de lokale politiek

20 maart 2018
Hoe gaan lokale politici om met onderwerpen zoals globalisering, internationalisering en mondiale ontwikkelingen in hun gemeenten? En wat is de link met onderwijs?

Kennismaking Globi-Trotter

15 november 2018 van 16:00 tot 19:00
Globi, Utrecht
Informele spelmiddag van Globi en Nuffic om docenten bekend te maken met het Globi-Trotterspel.

Contactseminar Gent

22 november 2018 van 14:00 tot 15:00
Gent
Je gaat in Gent aan de slag met collega’s uit 6 Europese landen. Na 3 dagen heb je een projectpartner en hebben jullie samen een project gestart.