Verdergaan met eTwinning

meer over:
Heb je een eTwinning-project gedaan en wil je dit vaker doen? Dan kun je een nieuw project beginnen of jezelf verder ontwikkelen.

Een nieuw project starten doe je bijvoorbeeld met een buitenlandse docent met wie je al hebt samengewerkt. Of met een nieuwe partner. Die vind je via eTwinning Live of tijdens een (online) bijeenkomst, zoals:

  • Professional Development Workshop (PDW)
  • eTwinning-conferentie
  • partnerfinding webinar
  • contactseminar

Professionalisering

Heb je de smaak van internationaliseren te pakken? En wil je je hierin verder professionaliseren? Volg dan een opleiding of (online) training.

eTwinning organiseert een aantal keer per jaar een Professional Development Workshop (PDW) voor docenten uit Europa. Dat zijn driedaagse opleidingen rond een pedagogisch thema, zoals het integreren van kunst en cultuur in de les.

Via de Teacher Academy op www.schooleducationgateway.eu kun je gratis (online) trainingen volgen. Denk aan ontwikkeling van 21e-eeuwse vaardigheden, projectgericht onderwijs en schoolleiderschap. Je kunt inloggen op School Education Gateway met je eTwinning account.

Internationalisering integreren in curriculum

Via het programma Erasmus+ kun je subsidie aanvragen om daadwerkelijk op uitwisseling te gaan. De voorwaarde is dat internationalisering wordt geïntegreerd in het curriculum van de school. Er zijn 2 mogelijkheden met Erasmus+:

  • subsidie voor leraren die naar het buitenland gaan voor scholing (Key Action 1).
  • subsidie voor leerlingen die op uitwisseling gaan naar de buitenlandse eTwinning-partner (Key Action 2).

Hulp nodig of vragen?

De helpdesk van eTwinning is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via etwinning@nuffic.nl en 070 4260 260.

Nuffic Congres: kies nu je workshops en presentaties

17 juni 2019
Volledig programma met meer dan 40 workshops en presentaties online.

Internationalisering in het EU-stemhokje

14 mei 2019
Onderwijsinternationalisering in Europa is vooral Erasmus+. Maar de EU kan meer doen, vinden verschillende partijen. Nuffic Actueel bekeek de verkiezingsprogramma’s.

Innovatieve eTwinning-workshop in Madeira

3 oktober 2019 09:00 - 5 oktober 2019 18:00
Innovatieve eTwinning-workshop, Funchal, Madeira
Werk je in het onderwijs en heb je ervaring met het opstarten van een internationaal project via eTwinning? Kom dan naar de Professional Development Workshop in Funchal, Madeira.

Europees eTwinning-transborderseminar voor taaldocenten

10 oktober 2019 09:00 - 12 oktober 2019 18:00
Europees transborder-seminar voor taaldocenten, Cardiff
Taaldocenten opgelet! Geef jij les aan leerlingen/studenten tussen de 16 en 19 jaar? Dan heb je de kans om namens eTwinning Nederland mee te gaan naar een Europees seminar in Cardiff.