Tips voor lesgeven op afstand in het basisonderwijs

Vanwege de crisis rond COVID-19 zitten veel kinderen thuis. Wat kun je doen om onderwijs op afstand te geven? Op deze pagina vind je een lijst van initiatieven en handige websites.

Veel organisaties bieden nu extra informatie en hulp, zoals gratis tijdelijke licenties. Ook is er al veel materiaal beschikbaar dat juist nu goed van pas komt.

Bekijk deze algemene tips en specifiek lesmateriaal voor talenonderwijs, wereldburgerschap en meertaligheid. We blijven deze lijst aanvullen waar mogelijk.

Let op: we hebben deze lijst samengesteld om zo snel mogelijk hulp te bieden bij de bijzondere situatie op dit moment. Nuffic is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de gelinkte websites en monitort de kwaliteit ervan niet.

Algemene tips en platforms voor online lesgeven

Engels

Tijdelijk gratis toegang tot materiaal

Tips voor activiteiten en zelf oefenen

Duits en Frans

Wereldburgerschap

Meertaligheid

Vragen?

Heb je een vraag of nog een tip die bij deze lijst kan? Mail ons via: po@nuffic.nl

Coronavirus

Lees wat de gevolgen zijn van het coronavirus (COVID-19) op de dienstverlening van Nuffic op onze pagina over het coronavirus.

Statement van Nuffic over coronavirus

13 maart 2020
Bericht van directeur Freddy Weima over het coronavirus.

Ouderbijdrage nu echt vrijwillig

18 december 2019
Leerlingen kunnen niet langer geweerd worden van activiteiten als schoolreisjes als ouders de vrijwillige bijdrage niet betalen.

Conferentie: 'Taal en wereldburgerschap in het basisonderwijs? Yes, ja bitte, oui!'

11 september 2020 09:00 - 16:30
De ReeHorst, Ede
Wil je beginnen met wereldburgerschap, vvto of uitwisselen? Of ben je toe aan de volgende stap? Kom dan naar dé conferentie over internationalisering in het primair onderwijs.