Theo Hooghiemstra

Theo Hooghiemstra (1971) is plaatsvervangend directeur van Nuffic.
Theo Hooghiemstra

Theo heeft meerjarige ervaring als organisatieadviseur, (interim)manager en bestuurder, met name binnen onderwijs- en (semi-)overheidsorganisaties. In het afgelopen jaar was hij als directeur ad interim bij Stenden Hogeschool onder meer verantwoordelijk voor de herinrichting van de derde geldstroom onderwijs- en onderzoeksactiviteiten.

Bij de Christelijke Hogeschool Nederland (samen met Hogeschool Drenthe gefuseerd tot Stenden Hogeschool) deed hij tevens internationale ervaring op als directeur international affairs. Daarnaast was hij onder meer directeur (ad interim) van de Voortgezet Onderwijsraad (VO-raad). Ook was hij als directeur-bestuurder verantwoordelijk voor de herpositionering van VOS/ABB, de besturenorganisatie voor het openbaar en algemeen bijzonder onderwijs. En zowel bij Ernst & Young als bij Boertiengroep deed Theo ervaring op als organisatieadviseur.

Theo Hooghiemstra studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (doctoraal in 1995). Daarnaast volgde hij onder meer de postdoctorale opleiding Management Consultant aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Theo is bestuurslid van stichting Disability Studies in Nederland, een kennisorganisatie die gericht is op participatie in de samenleving van mensen met een beperking.

Nuffic Congres 2019

19 november 2018
Deel jouw successen en ideeën met de hele onderwijssector!

Freddy Weima: ‘Internationaliseren hoort bij Nederland’

18 mei 2018
Het zijn roerige tijden voor internationaliseerders van ons onderwijs. In juni stuurt minister Van Engelshoven haar visiebrief naar de Tweede Kamer.

Nuffic Congres 2019

10 oktober 2019 van 09:00 tot 17:00
Van Nelle fabriek, Rotterdam
De onderwijswereld gaat in gesprek over internationalisering.