Wij willen de komende jaren volop bijdragen aan de internationalisering en internationale samenwerking in het onderwijs. Onze ambitie is dat alle leerlingen en studenten internationale competenties kunnen opdoen, in het buitenland of in eigen land.

Dat doen we uiteraard niet alleen, maar in samenspraak met onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners in de  onderwijssectoren en kennisinstellingen in binnen- en buitenland. Samen met al die partijen maken we het verschil en adresseren we de grote vraagstukken van onze tijd.

Webinarserie Nuffic Meets

Nuffic Meets is een serie digitale ontmoetingen. Maandelijks delen we online kennis, van onszelf maar ook van onze partners en andere partijen. Het overkoepelend thema van Nuffic Meets is: de waarde van internationalisering. Aan de hand van de actualiteit gaan we het gesprek aan.

Geplande sessies

Nuffic Meets: Welzijn van internationale studenten 

Ruim de helft van de internationale studenten in het Nederlandse hoger onderwijs voelt zich vaak bezorgd, eenzaam of verveeld. Studenten die ook fysiek onderwijs krijgen zijn juist positiever. Dat bleek uit ons meest recente onderzoek naar de ervaringen van internationale studenten in Nederland. In deze Nuffic Meets gaan we in gesprek over het welzijn van internationale studenten. Speciaal voor iedereen in het hoger onderwijs die te maken heeft met internationale studenten, of met studentenwelzijn: van beleidsmedewerker tot studentpsycholoog, van international officer tot decaan. 

  • Datum: dinsdag 23 maart 2021
  • Tijd: 16:00-17:00

Schrijf je in

Voor aanmelding heb je een account nodig. Je gegevens worden beschermd onder ons privacybeleid. Vragen? Meld het via events@nuffic.nl, dan helpen wij je graag verder.

Lees alvast meer over dit onderwerp door ons onderzoek naar de ervaringen van internationale studenten in coronatijd te lezen.