Wij willen de komende jaren volop bijdragen aan de internationalisering en internationale samenwerking in het onderwijs. Onze ambitie is dat alle leerlingen en studenten internationale competenties kunnen opdoen, in het buitenland of in eigen land.

Dat doen we uiteraard niet alleen, maar in samenspraak met onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners in de  onderwijssectoren en kennisinstellingen in binnen- en buitenland. Samen met al die partijen maken we het verschil en adresseren we de grote vraagstukken van onze tijd.

Webinarserie Nuffic Meets

Nuffic Meets is een serie digitale ontmoetingen. Regelmatig delen we online kennis, van onszelf maar ook van onze partners en andere partijen. Het overkoepelend thema van Nuffic Meets is: de waarde van internationalisering. Aan de hand van de actualiteit gaan we het gesprek aan.

Geplande sessies

Nuffic Meets: Internationalisering versus kansengelijkheid: drijvende kracht of hindernis?   

In gesprek over de bedoelde en onbedoelde effecten van internationalisering en wereldburgerschap op kansen(on)gelijkheid in het onderwijs. Kansenongelijkheid is een hardnekkig en complex probleem in het onderwijs met grote gevolgen voor de maatschappij. Ongelijkheid op school kan bijvoorbeeld doorwerken in de latere carrière van scholieren en studenten.  
 
Wat is de rol van internationalisering in het creëren van kansen(on)gelijkheid? We weten dat het opdoen van een internationale ervaring of leren over wereldburgerschap kan bijdragen aan sociale verbondenheid. Tegelijkertijd bestaat het risico dat internationalisering kansenongelijkheid juist versterkt. Bijvoorbeeld wanneer deze ervaringen niet voor iedereen toegankelijk zijn.  
 
In deze Nuffic Meets gaan we in gesprek met verschillende experts op dit gebied. Ook zien we voorbeelden van scholen uit het po, vo en mbo.

Voor wie?  

Deze sessie is bedoeld voor iedereen in het primair onderwijs, voorgezet onderwijs en mbo die te maken heeft met internationalisering. Ben jij leraar, schoolleider, bestuurder, decaan, beleidsmaker of internationaal coördinator en hou je je bezig met onderwerpen  zoals  (wereld)burgerschap,  tweetalig onderwijs (vvto en tto), buurtalen, international classroom of  internationalisation at home? Schrijf je dan in en laat je inspireren.

  • Datum: woensdag 2 juni 2021
  • Tijd: 16:00-17:00

Schrijf je in

Voor aanmelding heb je een account nodig. Je gegevens worden beschermd onder ons privacybeleid. Vragen? Meld het via events@nuffic.nl, dan helpen wij je graag verder.

Alvast meer lezen of inspiratie opdoen?

Bekijk dan onze webpagina over diversiteit en inclusie. Hier delen we voorbeelden van initiatieven voor diversiteit en inclusie in verschillende onderwijssectoren. Ook kun je lezen hoe we ons inzetten voor meer diversiteit en inclusie in ons werk.