Wat staat er op deze pagina?
Terug naar boven

We vieren dit jaar dat we 70 jaar bestaan. 70 jaar waarin we uitgroeiden van promotor van het Nederlands hoger onderwijs in het buitenland tot het huis van internationalisering voor alle sectoren.
We grijpen het jubileum aan om ons werk extra in de spotlight te zetten. Dit doen we gedurende het hele jaar met verschillende activiteiten voor en met onze verschillende stakeholders.

Lees meer: Nuffic 70: ‘Meet the world, ons verleden én onze toekomst’

Activiteiten

Symposium Shaping Futures

Op 21 april gingen binnen- en buitenlandse gasten met elkaar in gesprek over de toekomst van capaciteitsopbouw tijdens het Symposium Shaping Futures. We kijken terug naar een dag vol inspirerende sprekers, nieuwe inzichten en warme ontmoetingen.

Lees meer: Op weg naar inclusiviteit door landbouw in Afrika

25 jaar Lissabon erkenningsconventie

Op 30 augustus vieren we 25 jaar Europese samenwerking in diplomawaardering en onderwijsvergelijking. Dit is een besloten bijeenkomst.

Lees meer: "Het gaat om de wil en het vertrouwen in elkaars onderwijsstelsels"

Samen duurzaam internationaliseren

Op vrijdag 23 september 2022 is de conferentie voor het primair en voortgezet onderwijs: Samen duurzaam internationaliseren.

Hoe kun je verantwoord en betekenisvol internationaliseren? Op welke manier draagt dit bij aan de ontwikkeling van leerlingen? Welke rol spelen taal en wereldburgerschap? Hoe ga je goed om met meertaligheid? Deze thema’s staan centraal. Een dag waarin je volop praktijkideeën opdoet en met andere scholen ervaringen kunt uitwisselen, zodat internationale leeropbrengsten duurzaam en structureel worden.

Ook samenwerking tussen het primair en voortgezet onderwijs komt volop aan bod. Naast specifieke workshops voor elke sector zijn er sector overstijgende workshops.

Nuffic 70: Meet the world, make the change

Op 1 december sluiten we het jubileumjaar af met een evenement voor onze externe stakeholders in alle sectoren. In een feestelijk plenair programma blikken we terug op 70 jaar internationalisering én kijken we vooruit. Ook zijn er interactieve workshops en masterclasses. Dit is een besloten bijeenkomst op de Haagse Hogeschool.

Bekijk ook: Meet the world, make the change