Nuffic Internationaliseringsprijs

meer over:
Is je basisschool op een innovatieve manier aan de slag gegaan met wereldburgerschap en/of vvto Engels, Duits of Frans? Dan maak je kans op de Nuffic Internationaliseringsprijs.

We zijn op zoek naar de beste internationaliseringservaring voor leerlingen uit de schooljaren 2018/2019 en/of 2019/2020. Dit kan een internationaliseringsproject zijn waarin verschillende activiteiten gecombineerd worden. Of een voorbeeld van integratie van internationalisering in de dagelijkse praktijk, zoals wekelijks terugkomende kleinere activiteiten.

Klinkt dit als jouw internationaliseringsproject en wil je een boekenpakket ter waarde van € 500 winnen voor je school? Meld je project dan aan!

Hoe werkt het?

Meld je project uiterlijk 31 december 2019 aan via het formulier onderaan deze pagina. Je geeft hierin een beschrijving van de activiteiten die je hebt uitgevoerd en de leerdoelen die hiermee samenhangen.

Ook upload je een aantal foto’s of andere bestanden/documenten waarop we kunnen zien hoe de activiteiten in hun werk zijn gegaan. Hoe duidelijker we een beeld kunnen vormen, hoe beter!

Een deskundige jury beoordeelt alle inzendingen. Zij letten op:

  • de kwaliteit en variatie van de activiteiten.
  • de leeropbrengsten voor de leerlingen.
  • de verankering van de activiteiten in het curriculum.

Als je inzending bij de top behoort, vragen we mogelijk nog om aanvullende informatie.

Wat kun je winnen?

De beste 2 inzendingen winnen elk 2 gratis toegangsbewijzen tot dé landelijke conferentie over internationalisering: Taal en wereldburgerschap in het basisonderwijs? Yes, ja bitte, oui!, op 27 maart 2020. Houd deze datum dus vrij in je agenda. Daar wordt de winnaar van het boekenpakket ter waarde van € 500 bekend gemaakt!

Ook worden de beste ideeën uitgewerkt tot een publicatie die verschijnt op de website van Nuffic. Zo kunnen ze ook andere scholen inspireren!

Wat zijn de voorwaarden?

Je internationaliseringsproject of de activiteitenreeks voldoet aan de volgende criteria:

  • Het kernonderwerp is wereldburgerschap en/of vvto Engels, Duits, Frans.
  • Het project is uitgevoerd in 2018/2019 en/of 2019/2020.
  • Het project is niet uitsluitend voor een plusklas. Alle leerlingen in de betreffende jaarlagen nemen deel.
  • Het project is (grotendeels) eigen ontwerp.

Daarnaast moet je als inzender bereid zijn om:

  • indien gevraagd aanvullende informatie te verschaffen.
  • aanwezig te zijn bij de conferentie Taal en wereldburgerschap in het basisonderwijs? Yes, ja bitte, oui! op 27 maart 2020, indien je inzending wordt verkozen tot de top 2.
  • toestemming en medewerking te verlenen voor een publicatie over het project of de activiteitenreeks. De aangeleverde beeldmaterialen kunnen hiervoor in overleg worden gebruikt.

Vragen?

Heb je nog vragen of opmerkingen? Mail ons dan via po@nuffic.nl.

Aanmelden

Vul uiterlijk 31 december 2019 het aanmeldformulier in.

Meld je aan

‘Scholen mogen meer de regie nemen in hun curriculum’

8 oktober 2019
Zeg je wereldburgerschap, dan zeg je framing, volgens pedagoog en onderwijskundige Madeleine Vreeburg. Of we nu willen of niet, allemaal denken we in frames. "Het begint bij zelf kritisch leren nadenken."

Voor internationale ervaring hoef je niet per se naar het buitenland

9 september 2019
Internationale ervaring opdoen met de klas is een vast onderdeel op de meeste scholen. Dankzij eTwinning hoef je het klaslokaal helemaal niet uit om kennis te maken met andere culturen en talen.

Conferentie Taal en wereldburgerschap in het vo: the next level

15 november 2019 09:30 - 17:00
ReeHorst, Ede
In onze internationaler wordende samenleving spelen taal- en (wereld)burgerschapsonderwijs een hoofdrol. Kom naar de conferentie waar deze belangrijke onderwerpen centraal staan.

Conferentie: 'Taal en wereldburgerschap in het basisonderwijs? Yes, ja bitte, oui!'

27 maart 2020 09:00 - 16:30
De ReeHorst, Ede
Dé conferentie over internationalisering op de basisschool.