Nuffic Internationaliseringsprijs

meer over:
Is je basisschool op een innovatieve manier aan de slag gegaan met wereldburgerschap en/of vvto Engels, Duits of Frans? Dan maak je kans op de Nuffic Internationaliseringsprijs.

We zijn op zoek naar de beste internationaliseringservaring voor leerlingen uit de schooljaren 2018/2019 en/of 2019/2020. Dit kan een internationaliseringsproject zijn waarin verschillende activiteiten gecombineerd worden. Of een voorbeeld van integratie van internationalisering in de dagelijkse praktijk, zoals wekelijks terugkomende kleinere activiteiten.

Klinkt dit als jouw internationaliseringsproject en wil je een boekenpakket ter waarde van € 500 winnen voor je school? Meld je project dan aan!

Hoe werkt het?

Meld je project uiterlijk 31 december 2019 aan via het formulier onderaan deze pagina. Je geeft hierin een beschrijving van de activiteiten die je hebt uitgevoerd en de leerdoelen die hiermee samenhangen.

Ook upload je een aantal foto’s of andere bestanden/documenten waarop we kunnen zien hoe de activiteiten in hun werk zijn gegaan. Hoe duidelijker we een beeld kunnen vormen, hoe beter!

Een deskundige jury beoordeelt alle inzendingen. Ze kijken naar:

  • de kwaliteit en variatie van de activiteiten.
  • de leeropbrengsten voor de leerlingen.
  • de plaats van de activiteiten in het curriculum.

Wat kun je winnen?

De beste 2 inzendingen winnen elk 2 gratis toegangsbewijzen tot dé landelijke conferentie over internationalisering: Taal en wereldburgerschap in het basisonderwijs? Yes, ja bitte, oui!, op 27 maart 2020. Houd deze datum dus vrij in je agenda. Daar wordt de winnaar van het boekenpakket ter waarde van € 500 bekend gemaakt!

Ook worden de beste ideeën uitgewerkt tot een publicatie die verschijnt op de website van Nuffic. Zo kunnen ze ook andere scholen inspireren!

Wat zijn de voorwaarden?

Je internationaliseringsproject of de activiteitenreeks voldoet aan de volgende criteria:

  • Het kernonderwerp is wereldburgerschap en/of vvto Engels, Duits, Frans.
  • Het project is uitgevoerd in 2018/2019 en/of 2019/2020.
  • Het project is niet uitsluitend voor een plusklas. Alle leerlingen in de betreffende jaarlagen nemen deel.
  • Het project is (grotendeels) eigen ontwerp.

Daarnaast moet je als inzender bereid zijn om:

  • indien gevraagd aanvullende informatie te verschaffen.
  • aanwezig te zijn bij de conferentie Taal en wereldburgerschap in het basisonderwijs? Yes, ja bitte, oui! op 27 maart 2020, indien je inzending wordt verkozen tot de top 2.
  • toestemming en medewerking te verlenen voor een publicatie over het project of de activiteitenreeks. De aangeleverde beeldmaterialen kunnen hiervoor in overleg worden gebruikt.

Vragen?

Heb je nog vragen of opmerkingen? Mail ons dan via po@nuffic.nl.

Aanmelden

Vul uiterlijk 31 december 2019 het aanmeldformulier in.

Meld je aan

Internationalisering op de basisschool? Wat komt er bij kijken

9 december 2019
Van wereldburgerschap tot op jonge leeftijd meerdere talen leren. Praktisch aan de slag met gelijkgestemden.

"Geen geld is geen excuus meer"

26 november 2019
Volgens Saïd Laouaji, Coördinator Internationalisering bij het Limburgse Vista College, heeft internationalisering in het mbo de tijd mee. ‘Deuren gaan makkelijker open dan vijf jaar geleden. En geen geld is geen excuus meer.’

Conferentie: 'Taal en wereldburgerschap in het basisonderwijs? Yes, ja bitte, oui!'

27 maart 2020 09:00 - 16:30
De ReeHorst, Ede
Wil je beginnen met wereldburgerschap, vvto of uitwisselen? Of ben je toe aan de volgende stap? Kom dan naar dé conferentie over internationalisering in het primair onderwijs.

Drama Contest tto

19 mei 2020 09:30 - 19 mei 2020 17:00
Visser ’t Hooft Lyceum, Leiden
Meld je leerlingen aan voor de Drama Contest tto voor tto-leerlingen uit jaar 2 of 3. Er is plek voor 18 scholen dus wees er snel bij!