Nuffic Internationaliseringsprijs

De Nuffic Internationaliseringsprijs is bedoeld voor basisscholen die op een innovatieve manier aan de slag zijn gegaan met wereldburgerschap en/of vvto Engels, Duits of Frans.

Dit kan een internationaliseringsproject zijn waarin verschillende activiteiten gecombineerd worden. Of een voorbeeld van hoe internationalisering in de dagelijkse praktijk wordt geïntegreerd, zoals door kleinere wekelijkse activiteiten.

Prijzen en uitreiking

De inschrijving is op 31 januari 2020 gesloten. De prijs wordt op 11 september 2020 uitgereikt tijdens de landelijke conferentie over internationalisering Taal en wereldburgerschap in het basisonderwijs? Yes, ja bitte, oui!.

De 2 beste inzendingen winnen elk 2 gratis toegangsbewijzen voor de conferentie. De school die wint, ontvangt een boekenpakket ter waarde van € 500.

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen op:

  • de kwaliteit en variatie van de activiteiten.
  • de leeropbrengsten voor de leerlingen.
  • de plaats van de activiteiten in het curriculum.

Publicatie

We werken de beste inzendingen en ideeën uit tot een publicatie op onze website, zodat ze ook andere scholen kunnen inspireren.

5 tips voor een inclusievere middelbare schoolklas

6 juli 2020
Met deze tips maak je inclusie en diversiteit bespreekbaar met jongeren

Junior Speaking Contest: ‘Als het jouw verhaal is, komen de woorden vanzelf’

8 juni 2020
Bij de Junior Speaking Contest geven scholieren een speech in het Engels. De landelijke finales vinden normaliter plaats in het Onze Lieve Vrouwe Theater in Utrecht, maar door corona droegen de finalisten dit jaar hun speech online voor.

Maand van Taal en Wereldburgerschap in het basisonderwijs

11 september 2020 14:00 - 10 oktober 2020 21:00
Online
Van 11 september tot 10 oktober 2020 vindt de maand van Taal en Wereldburgerschap in het basisonderwijs plaats. Elke woensdagmiddag en donderdagavond kun je webinars volgen.

Uitreiking Europees Talenlabel 2020

30 oktober 2020 09:00 - 30 oktober 2020 17:00
Online
Tijdens het online Congres Levende Talen reiken wij het Europees Talenlabel uit aan de meest innovatieve taalprojecten van Nederland.