Terug naar boven

Onze tips

  • Wil je werken aan didactiek, taalvaardigheid of competenties als vvto-leerkracht of coördinator? Volg dan een van deze cursussen.
  • Goed op weg met vvto? Vraag dan een visitatie(traject) aan en word een landelijk erkende vvto-school.
  • Benieuwd hoe andere basisscholen wereldburgerschap vomgeven? Bekijk deze 5 praktische tips.
  • Wil je samenwerken met andere scholen in Europa? Of een nascholingscursus volgen in het buitenland? Bekijk de subsidiemogelijkheden van Erasmus+.

Engels op de basisschool

Radboud in'to languages
Gaat jouw basisschool beginnen met vervroegd Engels? Of geef je al les in het Engels en heb je behoefte aan een opfrisser of boost van je taalvaardigheid? Ja ik wil beter lesgeven in het Engels.

Radboud into languages logo informatiemarkt

Cito
Je geeft Engels op school. Maar weet je ook hoe goed je leerlingen al zijn? Het nieuwe LVS Engels geeft je op een snelle en leuke manier inzicht in de Engelse woordenschat en leesvaardigheid van je leerlingen. Bekijk LVS Engels.

Cito logo informatiemarkt

Fulbright The Netherlands
Aan de slag met het versterken van de Engelse taalvaardigheid van leerlingen én een interculturele dimensie toevoegen? Het English Teaching Assistant (ETA) program maakt dit mogelijk. Samen met Fulbright selecteert je school een recent afgestudeerde jonge onderwijzer uit Amerika die gedurende 10 maanden op school Engels onderwijs verzorgt en leerlingen meer leert over de Amerikaanse cultuur. Bekijk het English Teaching Assistant programma.

Fulbright logo informatiemarkt

Cambridge University Press
Ben je benieuwd welke lesmaterialen van Cambridge University Press passen in een vvto-programma of een doorlopende leerlijn Engels? Neem dan een kijkje op onze speciale pagina voor het basisonderwijs vol informatie, tips, adviezen en extra materiaal.

 

Cambridge university press logo informatiemarkt

Cambridge Assessment English
Op zoek naar een doorlopende leerlijn Engels? Ontdek het Young Learners programma van Cambridge English. Dé bouwstenen voor elke basisschool om Engels te leren. Bekijk de ervaringen van leerlingen en hun juf in onze Young Learners video.

Cambridge assessment English logo informatiemarkt

Jeelo & Global Exploration
Jeelo en Global Exploration bieden inspiratie voor (wereld)burgerschap in de praktijk. Ontdek bijvoorbeeld hoe je samen met partnerscholen in het buitenland aan dezelfde doelen werkt en tegelijkertijd Engels bevordert. Bekijk Jeelo en Global Exploration.

 

Jeelo & Global exploration logo's informatiemarkt

National Geographic Learning
National Geographic Learning brings the world to young learners of English. Our primary programs use songs, games, stories and real-world content to motivate and excite young learners and help them use English as a tool to interact with the world. Find out more about National Geographic Learning.

National Geographic learning logo informatiemarkt

Take it easy – ThiemeMeulenhoff
Take it easy is speciaal ontwikkeld voor het digibord, met native speaking co-teachers en verwerkingssoftware vanaf groep 5. De lesmethode is compleet vernieuwd met nieuwe digibordsoftware, video’s en werkschriften en gegarandeerd interactief, actueel én effectief. De stof biedt volop variatie, differentiatie en verdieping. Bestel een gratis proefpakket.

 

Tak it easy logo informatiemarkt

Driestar onderwijsadvies
Engels verbeteren op jouw school? Bekijk onze cursussen en begeleidingsopties.

Driestar onderwijsadvies logo informatiemarkt

Newswise
Newswise is een methode begrijpend lezen in het Engels, gebaseerd op de (internationale) actualiteit. We bieden teksten en opdrachten op de CEF niveaus A1, A2 en B1. Kennismaken met ons product? Probeer het 2 maanden gratis. Vraag een gratis proeflicentie aan.

Nwswise logo informatiemarkt

Pearson Benelux
Hoever zijn uw leerlingen met Engels? Meet het en u weet het. Met de gebruiksvriendelijke digitale toets van Pearson. Bekijk de toets.

Pearson logo informatiemarkt

Noordhoff Stepping Stones Junior
Stepping Stones Junior is de nieuwste methode Engels van Noordhoff. Stepping Stones Junior biedt alle handvatten en materiaal om goede én leuke lessen Engels te geven. Maak gratis kennis met de methode.

 

Noordhoff logo informatiemarkt

TalenT
The teacher makes the difference! Dat geldt zeker voor het vak Engels op de basisschool. Om de kwaliteit van vvto (vroeg vreemdetalenonderwijs) te borgen is een keurmerk behalen een mooie uitdaging. Bekijk informatie over het pabokeurmerk TalenT.

Talent early English logo informatiemarkt

Maatwerk in Engels
Met meer vertrouwen en plezier Engels geven aan je leerlingen? Ik help je school hier graag mee. Bekijk het gratis lesmateriaal.

Anneke Boonacker maatwerk Engels logo - informatiemarkt

EarlyBird
Nieuwsgierig naar onze CLIL-lessen? Vraag een gratis trial aan voor het EarlyBird-portal.

Earlybird logo informatiemarkt

Macmillan Education
The Macmillan Education Back to School Hub resources has everything you need to support your teaching, with catch up activities, quizzes, storytelling videos and much more. Visit the website for more information.

 

Machmillan logo informatiemarkt

Goal Testing
Put your students on the right path, right from the start to grow their confidence in the English language. Find out more about TOEFL Young Students Series.

Goaltesting logo informatiemarkt

Engels in het basisonderwijs
Dit boek biedt (toekomstige) leraren basisonderwijs een overzicht van de vaardigheden en kennis om het vak Engels op een goede en verantwoorde manier te geven. Vroeg vreemdetalenonderwijs (vvto) en primary Content and Language Integrated Learning (CLIL) komen uitgebreid aan bod. Maak kennis met Engels in het basisonderwijs.

 

Engels in het basisonderwijs informatiemarkt

Basisvaardigheden Engels
Basisvaardigheden Engels helpt (aankomende) leraren hun vaardigheden op het gebied van het classroom-Engels op niveau te brengen. De methode is zo opgezet dat je door middel van zelfstudie achterstanden kunt wegwerken. Maak kennis met Basisvaardigheden Engels.

 

Basisvaardigheden Engels informatiemarkt

Frans, Duits en meertaligheid

Platform Vroeg Frans
Aan de slag met Frans op school? Vraag het gratis lespakket van het Platform Vroeg Frans & De Franse Juf aan.

platform vroeg Frans logo informatiemarkt

Goethe Instituut
Het Goethe-Institut biedt veel (gratis) online materiaal voor vvto Duits. Bekijk de website voor meer informatie & downloaden.

Goethe institut logo informatiemarkt

Practicum Educatief
Practicum Educatief Media is hét adres voor educatieve boeken voor de moderne vreemde talen. Vraag nu snel een gratis Macmillan Children’s Reader aan, beschikbaar zolang de voorraad strekt. Bekijk de website voor meer informatie en aanvragen.

Practium educatief media logo informatiemarkt

Talenfeest
Hoe maak je meertaligheid aantrekkelijk voor je leerlingen? Pabo-studenten Lisanne, Kirah, Ilse en Henri gingen hiermee aan de slag en ontwikkelden interessante lessen door meertaligheid te koppelen aan STEAM (Science / Technology / Engineering / Art / Math). Bekijk de gratis lessen.

 

Talenfeest logo informatiemarkt

Tweetalig kwartetspel voor kinderen tussen 10-14 jaar. 

Download de pdf met de kaarten en instructies! (3,76 MB)

Tweetalig kwartet informatiemarkt

Wereldburgerschap

Samsam
Samsam is een lesmethode burgerschap voor groep 5 t/m 8 dat bestaat uit een tijdschrift en online lessen. We interviewen kinderen overal ter wereld over hun ervaringen met een maatschappelijk vraagstuk of thema. We schrijven hierover artikelen en maken filmpjes, zodat leeftijdsgenoten in Nederland zich in hen kunnen inleven. Bestel een gratis informatiepakket.

 

Samsam logo informatiemarkt

Streets of the World - Educatie Wereldburgerschap
Reis mee over de wereld met het Streets of the World Educatie pakket. Onderwerpen zoals identiteit, diversiteit, duurzaamheid, globalisering, verdeling, mensenrechten, vrede en conflict en mondiale betrokkenheid vind je allemaal terug in de foto’s en opdrachten van dit wereldwijde fotoproject. Observeren en het stimuleren van de denkvaardigheden vormen het hart van de lesactiviteiten. Daarnaast bevorderen ze het zelfstandig verwoorden en daardoor ook de taalontwikkeling van de leerlingen in groepen 6 t/m 8. Bekijk het Streets of the World-pakket.

Streets of the World informatiemarkt