Leerlingenactiviteiten

meer over:
Landelijke activiteiten met een internationale dimensie waarbij de leerlingen hun Engels in een andere (praktijk)situatie kunnen gebruiken en zich meten met tto-leeftijdgenoten.

Team Mathematics Challenge

Teams uit de eerste en tweede klas havo en vwo lossen wiskundige problemen op tijdens de Team Mathematics Challenge. Ze doen dat in het Engels en zo snel mogelijk.

De teams bestaan uit 2 leerlingen uit klas een, 2 leerlingen uit klas twee en een docent mathematics. De wedstrijd bestaat uit meerdere rondes met verschillende werkvormen. De competitie wordt begeleid door oudere leerlingen en docenten van een Engelse middelbare school.

Wij organiseren de Team Mathematics Challenge sinds 2007. De competitie is sindsdien gegroeid van 12 naar 40 teams in 2018! In Engeland is de Challenge een wijdverbreid fenomeen.

De Team Mathematics Challenge 2019 vindt plaats op vrijdag 14 juni in Breukelen.

Bekijk de locatie en tijden.

Cricket Challenge

Leerlingen uit de tweede klas vmbo, havo en vwo spelen een crickettoernooi. Hun docenten kunnen meedoen aan clinics.

Cricket is een uitgelezen manier voor tto-leerlingen om het Engels spreken te oefenen. De sport kan heel goed terugkomen bij bijna alle andere theorievakken op tto-scholen.

Het is een dynamisch spel van gooien, slaan en tactiek. Bovendien is het een sport waarbij je echt strategisch inzicht nodig hebt. Last but not least: cricket voegt een bijzondere internationale dimensie toe aan je tto-programma.

Het toernooi bestaat uit regiorondes en een finaledag die plaatsvindt in Utrecht. Daarnaast kunnen de docenten deelnemen aan docentenclinics. De beste 8 teams strijden op de finaledag tegen elkaar in poules.

De finale van 2019 vindt plaats op donderdag 27 juni in Utrecht.

Bekijk de locatie en tijden

Wij organiseren de Cricket Challenge samen met de Koninklijke Nederlandse Cricket Bond.

Junior Speaking Contest

Leerlingen uit de tweede en derde klas van tweetalig mavo, havo en vwo schrijven een Engelse speech en dragen die voor tijdens de Junior Speaking Contest. Er is een aparte competitie voor beide leerjaren.

De leerlingen krijgen een thema waar ze een Engelse speech over moeten schrijven. Die mag maximaal 4 minuten duren. Ze dragen hem voor en beantwoorden vragen van de jury en het publiek. De wedstrijd is dus interactief.

Woordwolk van de Junior Speaking Contest 2019 met de Engelse termen science, beliefs, money, kindness, cloud nine, education, love, sustainability, hope, be generous, recycling, travelling, respect, environment, happiness, volunteering, nature.

De jury beoordeelt de deelnemers op inhoud, originaliteit en overtuigingskracht van hun speech. Ook weegt de jury hun presentatie mee en de manier waarop ze vragen beantwoorden.

Wij organiseren de jaarlijkse Junior Speaking Contest sinds 2004. De finale van 2019 vindt plaats op woensdag 10 april.

Lees alles over de junior Speaking Contest 2019

Bekijk de samenvatting van de Junior Speaking Contest 2018:

Drama Contest

Leerlingen uit de tweede en derde klas van het vmbo, havo en vwo bereiden een scène voor en spelen die tijdens de Drama Contest. Deze wedstrijd is volledig in het Engels.

Drama geeft leerlingen de mogelijkheid om zich in een ‘alledaagse’ situatie te verplaatsen en actief gebruik te maken van de Engelse taal. Bij een dynamisch vak als drama leert de leerling samenwerken, communiceren, presenteren en creëren en dat allemaal in de tweede taal.

Alle deelnemende scholen ontvangen van tevoren dezelfde opdracht. De leerlingenteams bedenken een scène waarin deze opdracht terugkomt. Op de finaledag strijden de scholen onder toeziend oog van een onafhankelijke jury om de hoofdprijs.

Wij organiseren de Drama contest sinds 2013. De volgende contest vindt plaats op 23 mei 2019.

Bekijk de locatie en tijden

Tvmbo Mastermind Quiz and Drama Challenge

Leerlingen uit de 2e en 3e klas van het tweetalig vmbo kunnen meedoen aan deze activiteit. In het eerste deel wordt hun kennis op de proef gesteld. In het tweede deel laten de leerlingen zich van hun creatieve kant zien.

Deze activiteit beslaat een middag of een ochtend. Vooral tijdens het dramagedeelte komt het voor een groot deel aan op de improvisatievaardigheden van de leerlingen. Dit leidt tot mooie, grappige en verrassende performances. Uiteraard zijn de activiteiten tijdens deze dag geheel in het Engels.

Nuffic organiseert de tvmbo Mastermind Quiz and Drama Challenge sinds 2015. De laatste editie vond plaats in 2017.

Winnaars 2017

De tvmbo Mastermind Quiz and Drama Challenge vond in 2017 plaats op het Lentiz Dalton Mavo in Naaldwijk. Deze school won dit jaar de eerste prijs. De tweede prijs werd uitgereikt aan het Lentiz Groen van Prinstererlyceum uit Vlaardingen.

Nuffic Congres: kies nu je workshops en presentaties

17 juni 2019
Volledig programma met meer dan 40 workshops en presentaties online.

‘Iedereen is een winnaar bij de GNE Awards’

11 april 2019
Twee oud-finalisten vertellen over hun ervaringen met de GNE Awards.

Netwerkdag tweetalig vmbo en mbo

3 oktober 2019 09:30 - 15:30
Het Schoter, Haarlem
Kom naar de netwerkdag voor tweetalig vmbo en mbo.

Conferentie Taal en wereldburgerschap in het vo: the next level

15 november 2019 09:30 - 17:00
ReeHorst, Ede
In onze internationaler wordende samenleving spelen taal- en (wereld)burgerschapsonderwijs een hoofdrol. Kom naar de conferentie waar deze belangrijke onderwerpen centraal staan.