Kantoren in het buitenland

We hebben kantoren in 11 landen. Zij promoten het Nederlandse hoger onderwijs o.a. door het ondersteunen van studenten die in Nederland willen studeren.

De 'Netherlands Education Support Offices' (Nuffic Neso's) zijn gevestigd in regio's die van strategisch belang zijn voor het Nederlandse hoger onderwijs: Brazilië, China, India, Indonesië, Mexico, Rusland, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Thailand, Turkije en Vietnam.

Ze zijn opgezet met subsidie van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Kernactiviteiten

De voornaamste taak van een Nuffic Neso is het promoten van het Nederlandse hoger onderwijs om de mobiliteit van studenten en medewerkers te bevorderen.

Ze ondersteunen ook het Holland Alumni-programma, in het onderhouden van lokale alumni-netwerken en -activiteiten. Ze organiseren evenementen en trainingen voor alumni en alumni officers van Nederlandse onderwijsinstellingen.

Aanvullende diensten

Op aanvraag bieden de Neso's aanvullende diensten zoals marktonderzoek, het zoeken van partners, examentoezicht en het organiseren van Study in Holland-webinars.

Bekijk waar de Neso-kantoren gevestigd zijn (Engelstalig)

Nieuwe website: testers gezocht

13 september 2018
Het zal je vast niet zijn ontgaan: we hebben een nieuwe website. De nieuwe site is het resultaat van veel onderzoek, waaronder tests met gebruikers van onze website.

Freddy Weima: ‘Internationaliseren hoort bij Nederland’

18 mei 2018
Het zijn roerige tijden voor internationaliseerders van ons onderwijs. In juni stuurt minister Van Engelshoven haar visiebrief naar de Tweede Kamer.