Internationalisering voor mbo-docenten

Niet alleen voor studenten is het belangrijk dat zij buitenlandervaring opdoen. Steeds meer docenten nemen een kijkje in het buitenland.
Mbo-promotie - training 'Interculturele competenties'

Daar maak je kennis met andere vormen van onderwijs, nieuwe lesmethoden en wellicht andere vakinhoud. Of volg een cursus bij Nuffic Academy.

Docentenmobiliteit

Internationale samenwerking is een bron van inspiratie voor je eigen praktijk. Het stelt je in staat de internationale dimensie van je vak nog beter uit te dragen. Daarnaast vervullen docenten een ambassadeursrol bij het enthousiasmeren van studenten voor een buitenlandervaring. Want onbekend maakt onbemind. Een docent die enthousiast vertelt over een eigen buitenlandreis raakt studenten.

Elders les geven

Docentenuitwisseling of jobshadowing bieden legio mogelijkheden. Als docent blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied, maar kun je ook je vakkennis verdiepen of taal bijspijkeren. Tijdens een buitenlandse studiereis of stage – in een school of bedrijf – ervaar je hoe het is om elders les te geven. En hoe leuk het is om nieuwe contacten te leggen en het leven in het buitenland te proeven.

Tip: maak docentenmobiliteit onderdeel van het opleidingsplan van de school.

Training voor docenten en staf

Hoe meer kennis en vaardigheden je hebt, hoe beter je internationalisering kunt toepassen in je werk. Nuffic Academy biedt trainingen over internationalisering in het onderwijs.

  • Gratis online leermodules
  • Ruim aanbod vaste trainingen en maatwerk.
  • Online, op locatie of bij Nuffic.
  • Begeleiding door ervaren trainers en experts.

Gebruik de gratis online leermodules om verder te komen met internationalisering, zoals ‘Ga van start met een eTwinning project’ of ‘Aan de slag met internationalisering in het mbo’. Of schrijf je in voor een training: ‘Interculturele competenties voor docenten’, ‘Verankering internationalisering’ of ‘Starten met tweetalig mbo’.

Maatwerk

Het aanbod voor het mbo wordt de komende tijd uitgebreid. En, als je wilt, verzorgen wij een maatwerktraining op locatie. Zo is er altijd een training is die past bij jouw wensen. Bekijk het complete overzicht.

Zie ook

Trainingsaanbod Nuffic Academy

Wil je meer weten over internationalisering in het onderwijs? Volg een training bij Nuffic Academy. Je leert internationalisering toepassen in je werk.

Gratis online modules en lesideeën: #inspiratie

13 april 2020
3 x online lesinspiratie

15 jaar eTwinning: een terugblik

13 januari 2020
‘Werken en praten met collega’s uit andere landen geeft altijd een kick’