Terug naar boven

Door internationalisering ontwikkelen mbo-studenten belangrijke competenties, zoals kennis van andere culturen, flexibiliteit en zelfstandigheid. 

In onze campagne ‘Een wereldse toekomst zonder grenzen’ laten wij voorbeelden zien van internationaliseringsactiviteiten die jij als docent kunt inzetten om je studenten voor te bereiden op hun toekomst. 

Op deze pagina vind je alle informatie over Wereldklasse. We plaatsen hier regelmatig nieuwe informatie.

Filmpjes

Wat is internationalisering in het mbo?

Bekijk onze animatie waarin we laten zien hoe je internationalisering vorm kunt geven in het mbo.

Ga jij voor wereldklasse?

Bekijk wat een online uitwisseling kan opleveren voor jouw student.

Wereldklasse Aflevering 1

Simone, docente Engels op het Koning Willem I College, laat zien hoe zij haar studenten met eTwinning voorbereidt op een interculturele samenleving en internationaal georiënteerde arbeidsmarkt.

Wereldklasse Aflevering 2

Martin, docent ICT & Smart Technology op het DaVinci College, laat zien hoe hij zijn studenten met een uitwisseling naar Denemarken voorbereidt op de interculturele samenleving en internationaal georiënteerde arbeidsmarkt.

Wereldklasse Aflevering 3

Verena, docent Mediavormgeving op het VISTA College laat zien hoe zij haar studenten met het Go4Culture-project voorbereidt op de interculturele samenleving en internationaal georiënteerde arbeidsmarkt.

Wereldklasse Aflevering 4

Hind, docent Nederlands op het ROC van Amsterdam laat zien hoe zij haar studenten met internationalisation at home-projecten voorbereidt op de interculturele samenleving en internationaal georiënteerde arbeidsmarkt.

Internationaliseringskaart

Onze interactieve internationaliseringskaart biedt een overzicht van de vele internationaliseringsvormen in het mbo. Met ruim 40 voorbeelden uit de praktijk.

De activiteiten zijn ingedeeld in 2 lagen:

  • activiteiten gericht op de student;
  • activiteiten gericht op de onderwijsprofessional.

Let op: De interactiviteit werkt alleen als je de pdf opent in Acrobat Reader of Acrobat Professional. Als je de pdf opent via 'Voorvertoning' op Apple-apparaten of via een internetbrowser (Chrome, Safari, Firefox, etc.) reageren de knoppen niet.

Internationaliseringskaart mbo - Voorbeelden uit de praktijk (1,81 MB)
 

Maak kennis met...

Lees de persoonlijke verhalen van onze 3 boegbeelden. Zij vertellen hoe internationalisering hun studenten voorbereidt op een wereldse toekomst.

Hind is docente Nederlands. Door in de klas te praten over diversiteit, zorgt ze dat haar studenten zich bewust worden van hun identiteit, andere culturen en hoe je wederzijds respect creëert in de wereld.

Haar verhaal: Diversiteit en internationalisering: mission possible

Martin is internationaal coördinator. Hij bereidt zijn studenten voor op de toekomst door ze kennis te laten maken met de internationaal georiënteerde arbeidsmarkt. En hij stimuleert ze bij het ontwikkelen van hun competenties.

Zijn verhaal: Internationalisering in je achtertuin

Anuradha is docente Burgerschap. Zij bespreekt thema’s uit de wereld waarmee haar studenten hun identiteit ontwikkelen en zich voorbereiden op een plek in de maatschappij. 

Haar verhaal: Burgerschap: een wereldse ontdekkingsreis

Vragen

Heb je vragen over de campagne of heb je een voorbeeld dat je wilt delen, neem dan contact met ons op: mbo@nuffic.nl