Wat is internationalisation at home?

Met internationalisation at home (IaH) ontwikkelen studenten internationale competenties, zonder dat ze hiervoor naar het buitenland hoeven. Dit bereik je door internationale en interculturele elementen te verweven en toe te voegen in zowel het studieprogramma van je studenten als in de activiteiten die zij naast hun studie ondernemen.

Een veelgebruikte definitie komt van Elspeth Jones en Jos Beelen (2015): Internationalisation at home is the purposeful integration of international and intercultural dimensions into the formal and informal curriculum for all students, within domestic learning environments.”

Internationale competenties ontwikkel je bijvoorbeeld door een internationale gastspreker uit te nodigen of door het opzetten van een online internationaal samenwerkingsproject met een andere buitenlandse instelling. Het is belangrijk da dit geïntegreerd is in het curriculum en geen losse activiteit is.

Door internationalisation at home maken studenten kennis met diverse perspectieven en zijn zij in staat om (mondiale) uitdagingen vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Het is dé manier om in hun eigen (thuis)leeromgeving in aanraking te komen met de internationale samenleving waar zij deel van uitmaken. Dit is belangrijk, omdat al je studenten op deze manier internationale competenties ontwikkelen. Deze zijn essentieel in de huidige maatschappij en (internationale) arbeidsmarkt.

  Aan de slag met internationalisation at home

  We hebben de belangrijkste stappen voor je op een rij gezet, zodat je snel kunt starten met internationalisation at home.

  Meer lezen over internationalisation at home

  Contact

  Wil je meer weten over internationalisation at home, heb je nuttige tips over deze pagina of interesse in onze IaH Community? Neem contact op met Anouk Vermeulen, via avermeulen@nuffic.nl.

  Ga je graag in gesprek met collega’s van andere hogescholen en universiteiten over internationalisation at home? Meld je dan aan voor de klankbordgroep hoger onderwijs. Iedere zes weken komt deze klankbrodgroep samen om ervaringen uit te wisselen.

  Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, good practices en activiteiten op het gebied van IaH, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Houd ook de agenda in de gaten voor onze IaH-activiteiten.