Internationale kinderen in het reguliere Nederlandse onderwijs

meer over:
Wat zijn de voordelen en risico's van regulier Nederlands onderwijs voor kinderen uit internationale gezinnen?

Dit is sessie 2.8 van het Nuffic Congres. Bekijk alle sessies.

Waar gaat deze sessie over?

Internationale gezinnen die voor onbepaalde tijd naar Nederland verhuizen kiezen er steeds vaker voor hun kinderen te laten instromen in het reguliere Nederlands onderwijs. In hoeverre en waarom geven zij hier de voorkeur aan? Ervaren deze gezinnen en scholen daarbij drempels? Hoe kunnen we die drempels verlagen?

In 2018 onderzochten Decicio, B&T Organisatieadvies en New2NL de voorkeuren, keuzes en drempels van internationale gezinnen ten aanzien van Nederlands onderwijs. Daarin beantwoordden ruim 1.100 internationale gezinnen vragen over hun voorkeuren, keuzes en drempels ten aanzien van Nederlands onderwijs.

In deze sessie geven Decisio en Edufax inzicht in de toegankelijkheid van regulier Nederlands onderwijs voor internationals. En in de voordelen én risico’s van deze keuze. Vervolgens zoomt Edufax in op het keuze- en adviseringsproces dat internationale gezinnen bij hen doorlopen wanneer zij verhuizen naar Nederland.

Wat levert deze sessie jou op?

We bespreken de ervaringen van enkele gezinnen die voor het reguliere onderwijs hebben gekozen. Je kunt je eigen ervaringen over internationals in het reguliere onderwijs delen. En daar vragen over stellen. Ook delen we kennis en praktische tips over hoe je op scholen de inclusie van internationale kinderen kunt bevorderen.

Werkvorm

Inspiratiesessie

Sprekers

  • Anne van Buul , senior onderwijskundig ontwikkelaar, Edufax
  • Daan van Gent, senior adviseur, Decisio

Succesvol switchen tussen de straat en school

17 juni 2019
Jongeren die op straat groot zijn geworden, hebben moeite om op de schoolladder te klimmen. Gelijke prestaties leiden niet tot gelijke kansen. Hoe verander je de schoolcultuur zodat docenten en studenten geloven in hun eigen kunnen?

Nuffic Congres 2019

10 oktober 2019 09:00 - 17:00
Van Nelle Fabriek, Rotterdam
Duurzaam internationaliseren - hier, daar en online.